Lázár Ervin illusztrációkból nyílik kiállítás a Madáchban

Lázár Ervin legfontosabb, klasszikussá vált gyerekkönyvei újra a Móra Kiadónál jelennek meg. E jeles eseménysorozathoz kapcsolódik a következő, február-márciusi kiállítás a Madách Színház Tolnay Szalonjában.

A Hétfejű Tündér és A Négyszögletű Kerek Erdő – Bikfi-bukfenc-bukferenc című kötetekkel indul az életműsorozat, a 2014-es Könyvfesztiválra pedig megérkezik a Négyszögletű Kerek Erdő másik két kötete: a Gyere haza, Mikkamakka! és a Dömdö-dömdö-dömdödöm is.

A kiállításon A Hétfejű Tündér és A Négyszögletű Kerek Erdő – Bikfi-bukfenc-bukferenc illusztrációt mutatják be, amelyek kiegészülnek Nemes Nagy Ágnes: Lila fecske valamint a Bors néni könyve című kötetek grafikáival.

 

bikfi-bukfenc-bukferenc
A megnyitó február 22-én lesz, A NÉGYSZÖGLETŰ KEREK ERDŐ című előadást követően. Ez a dátum már önmagában is meseszerű, hiszen napra pontosan egybeesik a mesejáték 11 évvel ezelőtti Madách színházi bemutatójával.

A kiállítás február 22. – március 22. között tekinthető meg, az előadások előtt, illetve a szünetben.

A fenti időszakban műsorra tűzött A Négyszögletű Kerek Erdő darabok előtt (február 22., március 9. és március 22.), illetve azok szünetében a Móra Kiadó az érintett gyermekkönyvekből kedvezményes könyvvásárt tart a színház előcsarnokában.

 
Forrás: Madách Színház

süti beállítások módosítása