Delon, Reno vagy Depardieu énekelhet a nyáron Szegeden

Alain Delon, Jean Reno és Gérard Depardieu – e három színészlegenda egyike léphet Napóleonként színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az, hogy ki fog Kodály Háry Jánosában franciául énekelni, csak a nyáron derül ki.

szeged-szineszek
A szegedi Dóm téren augusztus elején bemutatásra kerülő daljáték, Kodály Zoltán Háry Jánosa Napóleon-szerepére hármuk közül választanak.

"Valóban felvettük a kapcsolatot az említett színészek menedzsmentjével, és az egyikükkel előrehaladott tárgya­lásokat folytatunk. Azt, hogy konkrétan kiről van szó, még nem árulhatom el, de reméljük, záros határidőn belül aláírjuk a megállapodást. Egyelő­re két előadásra tervezünk" – nyilatkozta Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Színház igazgatója. "Parádés szereposztással készülünk, a magyar művészek közül is számos igazán nagy névre számíthatnak a nézőink" - tette hozzá.

Az igazgató azt is elárulta, hogy a francia színész - bárki is legyen az- csupán a premier előtt fog csatlakozni a stábhoz és franciául szólal majd meg a színpadon, és egy, a történetbe beépített tolmács fordítja magyarra a szavait.

"Az előadás költségeiről azért nem tudok számokat mondani, mert igaz, hogy a francia világsztár gázsija csillagászati összeg, de amint nyilvánosságra hozzuk a nevét, bizonyosan jelentkeznek még szponzorok" - felelte a Bors kérdésére Herczeg Tamás.

 

Forrás: Bors, Színház.hu

süti beállítások módosítása