Ego Trip - Réti Anna és Ido Batash előadása a Trafóban

Az ember mentális és fizikai korlátainak érzékelése és megfogalmazása a kiinduló pontja Réti Anna új darabjának, amelyet Ido Batash izraeli táncos-koreográfussal közösen rendez. A portugál, belga, magyar, kanadai, lengyel és német táncosok közreműködésével készülő bemutatót február 27-én és 28-án láthatja a nagyközönség a Trafóban.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Réti Anna és Ido Batash Ego Trip című új előadása az ego működési mechanizmusának megismerésére irányuló kutatás, melyben az egyén önmagához és másokhoz való viszonyát vizsgálják. Hat táncos, hat ország, hat világ, hat egyéniség találkozása és küzdelme egymásért és egymással. Dinamikus csoportképek és lírai szólótáncok füzére veled vagy nélküled harc sajátos humorral és zenei világgal fűszerezve. Játék a térrel, a képzelettel, önmagunkkal és a másikkal. 

 

Réti Anna és Ido Batash 2011-ben találkozott először Hollandiában, a Random Collision Alapítvány által szervezett Trilogy Project keretében, ahol Anna a Vis-à-vis - találkozások A-val című szólóprodukcióján dolgozott. A rezidenciaprogramban három fiatal koreográfus kapott lehetőséget arra, hogy egy közös estén egy-egy új, rövid darabot alkothasson és mutathasson be a groningeni Grand Theatre-ben és a hágai Korzó Színházban.

 

 

Miután megtekintették egymás munkáját, szinte azonnal felmerült bennük az együttalkotás ötlete. Első közös munkaperiódusukat 2013 áprilisában tartották, mely magában foglalt egy nemzetközileg meghirdetett felvételit és egy két napon át tartó, a rezidencia kutatási eredményeit feldolgozó intenzív, nyílt workshopot. Felhívásukra több mint 90 jelentkezés érkezett a világ minden tájáról. A következő, szeptembertől november végéig tartó alkotófolyamatban már a jelentkezők közül kiválasztott alkotócsapat tagjaival folytatták a műhelymunkát és tartottak munkabemutatót a SIN Kulturális Központban.

 

Réti Anna korábban a holland Conny Janssen, Nagy József, valamint a belga Karine Ponties és a portugál Paulo Riberio előadásaiban lépett fel. 2005 óta készít önálló szólóprodukcióikat. Kétszer nyert Lábán Rudolf díjat. Ido Batash jelenleg az Alain Platel vezette Les Ballets C de la B társulatában táncol és a groningeni Random Collision rezidens koreográfusa. Ezenkívül a legjelentősebb izraeli kortárstánc-együttesben, a Kibbutz Dance Companyban is rendeszeresen fellép.


Az előadás zenéit a moszkvai születésű fiatal zenész, zeneszerző és performanszművész, Anton Berman jegyzi, aki olyan neves külföldi színházak számára komponált már zenét, mint a Schauspielhaus Graz vagy a Theater Aachen.

 

ego trip

Fotó: Ken Bekaert

 

 

Réti Anna − Ido Batash
Ego Trip (tánc)
premier


Ötlet, koreográfia, rendezés: Réti Anna, Ido Batash (IL)
Alkotótársak, előadók:

Cseri Péter Oszkár, Pawel Dudus (PL), Jasmine Ellis (CDN), Ricardo Machado (P), Laura Eva Meuris (B), Meszerics András
Zene: Anton Berman (D)
Tér: Körmendy Pál
Fény: Nagy Zoltán
Dramaturg: Simányi Zsuzsanna e.h.
Produkciós menedzser: Trifonov Dóra

2014.február 27- 28., 20 óra
TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

 

süti beállítások módosítása