Katonák - Az 1. világháborúra emlékezik az Orlai Produkció

2014. március 27-én 19 órakor a Thália Színházban találkozik Sztravinszkij zenéje és Hunyady Sándor Bakaruhában című egyfelvonásos darabja a Katonák című előadásban.

 

Sztravinszkij A katona története és Hunyady Sándor Bakaruhában című darabja találkozását Mátyássy Bence rendezi, többek között olyan szereplőkkel, mint Bánfalvi Eszter, Huzella Júlia, Sztarenki Dóra és Szabó Kimmel Tamás.

 

Katonák 1

Fotók: Merényi Dávid

 

Az Orlai Produkció ajánlója:


Száz évvel ezelőtt, 1914-ben kezdődött a Nagy Háború, amelyet ma már úgy ismerünk: az első világháború. Az évfordulót két, különböző nézőpontból fogalmazó művön keresztül idézi meg az előadás: egy magyar prózai egyfelvonásos és egy külföldi zenemű találkozik össze most először a színpadon. Az egyik azt a naiv és reménykedő pár hónapot jeleníti meg, amikor még villámháborút, vértelen háborút emlegetett a propaganda. A másik a valóságot, a háború realitását tárja elénk a zene és a színház közös nyelvén.


Az előadás részben tiszteletadás, emlékezés az áldozatokra, részben felhívja a figyelmet a háború értelmetlenségére. Egyszerű, hétköznapi, emberi kívánságot tolmácsol, nehogy a történelem megismételje önmagát.

 

Katonak 5

 

 

Katonák

Szereplők: Bánfalvi Eszter, Huzella Júlia, Sztarenki Dóra, Mátyássy Bence, Szabó Kimmel Tamás
 
Közreműködik a Budapest Chamber Sinfonietta
Vezényel: Kéménczy Antal

Dramaturg: Zöldi Gergely
Videó: Merényi Dávid
Jelmez: Fábián Réka
Világítás: Znamenák István
Koreográfus: Grecsó Zoltán
Rendező: Mátyássy Bence
Producer: Orlai Tibor

2014. március 27.
Thália Színház
 
Forrás: Orlai Produkció
 

süti beállítások módosítása