Brüsszelben ismertették a Tavaszi Fesztivál programját

Mintegy két tucat vezető belga turisztikai, illetve kulturális szakújságíró előtt mutatták be hétfőn a brüsszeli Balassi Intézetben az idei, 34. Budapesti Tavaszi Fesztivál programját.


A március 21. és április 6. között megrendezendő fesztiválról Káel Csaba, a budapesti Művészetek Palotájának (MÜPA) vezérigazgatója adott részletes tájékoztatást.  A megjelenteket Kovács Tamás Iván, a Belgiumba és Luxemburgba akkreditált brüsszeli magyar nagykövet köszöntötte, aki hangsúlyozta, hogy a Benelux-országok jelentős részarányt képviselnek a Magyarországra irányuló külföldi turizmusból, és hogy ennek az érdeklődésnek fontos forrását jelenti a kultúra.

 

bruxelles

 

Vitézy Zsófia, a brüsszeli Balassi Intézet igazgatója felhívta a belga szakújságírók figyelmét számos belgiumi magyar kulturális rendezvényre, amelyek az elkövetkező hónapokban várhatók - így például arra, hogy Mundruczó Kornél Antwerpenben, a Vlaamse Operában rendez: áprilisban mutatják be az általa színpadra állított A kékszakállú herceg várát. Természetesen maga a brüsszeli intézet is érdekes programok helyszíne lesz, március 11-én például a Sebő-együttes ad koncertet - emelte ki az igazgató.


Urbányi Péter, a Magyar Turizmus Zrt. brüsszeli képviseletének vezetője elmondta: a vendégéjszakák évi számát illetően továbbra is a németek adják a legtöbb Magyarországra látogató turistát mintegy 2 millió vendégéjszakával. A második helyen Ausztria áll 760 ezer vendégéjszakával, a harmadik helyen pedig Oroszország található 750 ezer vendégéjszakával.


Nagy-Britannia és Olaszország 680, illetve 630 ezer vendégéjszakával foglalja el a negyedik és az ötödik helyet, ám ha a Benelux-országok adatait együttesen vesszük figyelembe, vagyis összeadjuk Hollandia 470 ezer, Belgium 220 ezer és Luxemburg 8 ezer vendégéjszakáját, akkor ez már a brit adatnál magasabb számot ad ki - mutatott rá Urbányi Péter.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása