Leveszik a műsorról Webber szexbotrány-musicalét Londonban

Leveszik a műsorról március végén a 20. századi brit történelem egyik legsúlyosabb belpolitikai botrányáról, a Profumo-ügyről készült Andrew Lloyd Webber-musicalt Londonban, ahol december elején mutatkozott be a darab.


A 2,5 millió fontból készült és vegyes fogadtatásban részesült musicalt március 29-én játsszák utoljára - írta honlapján a BBC. Ez volt Andrew Lloyd Webber első munkája Az operaház fantomjának 2010-ben bemutatott folytatása óta.

 

A Stephen Ward című zenés mű a botrány egyik kulcsfigurájának szempontjából ábrázolja a brit kormányt 1963-ban megrázó és az egész világ figyelmét felkeltő Profumo-affért.

 

Stephen Ward 2691723b

Fotó: AP


Ward, a felső tízezer tagja (és csontkovács) mutatta be John Profumo hadügyminiszternek a call-girl Christine Keelert, akivel Profumónak viszonya lett. A nőről viszont kiderült, hogy közben egy orosz attasé és kém szeretője. A szex- és hidegháborús politikai botrány Profumónak a karrierjébe került, Wardot tönkretette, de az ügybe a konzervatív kormány is belebukott és a britek bizalma alapvetően megrendült a politikusokban.


A musical zenei anyagát Webber komponálta, a dalokat Don Black írta, a szövegkönyv pedig Christopher Hamptonnak, a Veszedelmes viszonyok színműírójának munkája volt. A darabot a brit Nemzeti Színház korábbi vezetője, Richard Eyre rendezte és az Aldwych Színházban mutatták be.


Robert Fox producer hétfőn úgy fogalmazott, elszomorítja, hogy a darab lekerül a műsorról, de bízik abban, hogy a jövőben újra játszani fogják és sokan látják még.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása