Kisiskolások foglalják el a Jókai színpadát

Békés megye nyolc általános iskolájából 12 alsó tagozatos csoport, mintegy kétszáz gyermek mutatja be ötperces színpadi produkcióit Weöres Sándor verseiből Bóbiták Serege címmel a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán csütörtökön délután.


Seregi Zoltán, a színház igazgatóhelyettese, a gála rendezője az MTI-nek elmondta: a Weöres Sándor-centenárium alkalmából életre hívott Bóbiták Serege programmal a Békéscsabai Jókai Színház az országban elsőként írt ki színjátszó pályázatot hat és tíz év közötti gyerekek részére.

 

bobitak serege

Fotó: jokaiszinhaz.hu


Az Ádámok és Évák címmel középiskolásoknak kiírt korábbi pályázat országos sikere ösztönözte a színház vezetését arra, hogy a magyar irodalom és a színjátszás iránt érdeklődő alsó tagozatos osztályközösségeket is vezessék be a színjátszás izgalmas és rejtelmes világába - hangsúlyozta Seregi Zoltán, aki szerint a program célja a színház és a magyar irodalom szeretetének erősítése. Kiemelte: a pályázatot decemberben írták ki, a gyerekek felkészítését harminc pedagógus és a színház munkatársai végezték.


A csütörtöki gálán 12 alsó tagozatos csoport, mintegy kétszáz gyermek mutatja be játékos, ugyanakkor művészi igényű ötperces színpadi produkcióit Weöres Sándor verseiből. A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai például három nyelven, olaszul, angolul és magyarul játszák el a költő Galagonya című versének színpadi változatát, az Esély Pedagógiai Központ tanulásban akadályozott hat fős csapata pedig Weöres Sándor Száncsengő című versét mutatja be a színpadon.


Az igazgatóhelyettes szólt arról is, hogy a Bóbiták Serege programmal párhuzamosan a színház Bóbiták-Fantáziák címmel elkészítette saját, felnőtt előadását is a Weöres Sándor-centenárium alkalmából, a produkció keretében a programban legsikeresebben szereplő gyerekek "vendégművészként" mutatkozhatnak be a nagyközönségnek.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása