"Visszautasítjuk a csúsztatást" - Nyíregyháza válaszolt a Színházi Társaságnak

A nyíregyházi polgármesteri hivatal reagált a Magyar Színházi Társaság közleményére, amelyet a Móricz Zsigmond Színház igazgatói pályázata kapcsán adtak ki.

Az előzményekről:

 

A nyíregyházi színház igazgatói tisztségére dr. Tasnádi Csaba jelenlegi igazgató és Szalma Tamás, a veszprémi Petőfi Színház művésze nyújtott be pályázatot. A pályázatot azonban eredménytelennek nyilvánította a helyi közgyűlés.  Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta: új pályázatot írnak ki egyéves időtartamra, és "a lehető leghamarabb szeretnének döntést hozni, hogy az új évad tervezése zökkenőmentes legyen".

"Hiába írják ki azonnal az új pályázatot, a döntés elhalasztása súlyosan veszélyezteti az intézmény működését, aláássa a munkatársak biztonságérzetét, mivel a szerződtetés és a jövő évi műsorterv előkészítésének idején nincs hosszú távra kinevezett vezetője a színháznak. Mindezt súlyosbítja, hogy az önkormányzat közleménye szerint a következő pályázatot csak egy évre írják ki, ami komolytalanná teszi az egész procedúrát" - közölte a történtek kapcsán a Magyar Színházi Társaság.

 

A nyiregyhazi

 

A nyíregyházi polgármesteri hivatal közleménye:

 

Kiadja: Rendes Sándor sajtószóvivő, Nyíregyháza MJV Önkormányzata

Válasz a Magyar Színházi Társaság közleményére:

Határozottan visszautasítjuk a Magyar Színházi Társaság által közzétett, a közvélemény és a színházi szakma megtévesztést célzó mindennemű ferdítést és csúsztatást, amely arra irányul, illetve azt a látszatot igyekszik kelteni, hogy az intézmény működése, munkatársainak biztonsága  veszélyben lenne!

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetői tisztségére kiírt pályázat eredménytelensége semmilyen módon nem érinti a színház művészeti életét. Nyíregyháza Közgyűlése felelős és megalapozott döntést hozott akkor, amikor a szakmai bíráló bizottság javaslata alapján, - amely a pályázók gazdálkodási kérdésekre kiterjedő felkészültségét nem tartotta kellően alaposnak az új struktúrában működő intézmény ügyvezetői pozíció betöltéséhez - a pályázatot eredménytelennek nyilvánította, és új pályázat kiírásáról döntött. 


NYÍREGYHÁZA
MEGYEI JOGÚ VÁROS
POLGÁRMESTERI HIVATALA

 

 

süti beállítások módosítása