Michael Flatley és a Lord of the Dance Magyarországra érkezik

Michael Flatley, világhírű, ír származású amerikai táncos, rendező és koreográfus, a Lord of the Dance produkció alapítója is eljön a csapat márciusi magyarországi fellépéseire.

LOTD1

 

 

"Örülök, hogy Magyarországra jöhetek"


"Ígéretet kaptunk arra, hogy amennyiben egészségi állapota engedi, az előadás végén, a finálé jelenetben színpadon is láthatjuk Michael Flatley-t, a Tánc Urának szerepében" - tájékoztattak a szervezők. A Lord of the Dance produkcióban az 55 éves Michael Flatley egy ideje már nem szerepel, az előadás az 1996-os bemutató óta mégis példátlan sikernek örvend, eddig mintegy 120 millió néző látta világszerte.


"Nagyon örülök, hogy Magyarországra jöhetek és újra bemutathatjuk a produkciónkat. Elsősorban azért érkezem, hogy együtt dolgozzak a táncosainkkal a produkción, de remélem, találkozhatok a rajongókkal is, akik évek óta hűségesek hozzánk" - idézte Flatley-t a szervezők közleménye.


A magyarországi turné március 4-én kezdődik Sopronban, majd 5-én Szombathely, 7-én Debrecen, 8-án a Papp László Budapest Sportaréna, végül 9-én Szeged következik.

 

michael-flatley

 

Michael Flatleyről:

 

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött, a nemzetközi áttörést az 1994-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott szám jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkcióban teljesedett ki. Négyszáz alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta, és több egyéni kategóriában bekerült a Guinness rekordok könyvébe, többek között mint a legjobban fizetett táncos, illetve a legmagasabb összegre (40 millió dollárra) biztosított lábak és a világ leggyorsabb lábainak "tulajdonosa".


A produkció az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc urának megvédeni az embereket Don Dorcha, a Sötét úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta táncból. A 600 jelmezt felvonultató előadásban részt vevő 50 táncos többsége fiatal.


A Lord of the Dance mintegy két évtizedes sikertörténete során a show a leglátványosabb színpadi átalakuláson 2010-ben ment át. Az új kosztümökkel, vizuális és fénytechnikai újításokkal feljavított produkció kedvéért Flatley néhány ünnepi előadáson akkor eltáncolta a főszerepet, de az aktív színpadi jelenléttől már jóval korábban, 2006-ban végleg visszavonult. Ő maga a háttérben dolgozik, táncosait válogatja és képzi.

 

LOTD3


Az előadásban négy magyar táncost is láthatunk, akik már évek óta tagjai a társulatnak.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása