BÁBU Fesztivál - 10 előadással vár a Budapest Bábszínház

Tíz előadást láthat a közönség az idén ötödik alkalommal megszervezett BÁBU Fesztiválon március 17. és 20. között a Budapest Bábszínházban.

 

Az V. BÁBU Fesztiválon több korosztály számára kínálnak előadásokat, számos műfaj megjelenik és az eddigiekhez hasonlóan több olyan produkció szerepel a programon, amely Budapesten első alkalommal látható. A bábszínházat négy napon át jól ismert mese- és történelmi hősök népesítik be, köztük Hamupipőke, Babszem Jankó, Hunyadi János, Szilágyi Erzsébet és Mátyás király.


A klasszikusok mellett kortárs irodalmi alapanyagból készült produkciók is szerepelnek a műsoron: Peter Bichsel történeteit Szabó Borbála írta színpadra Én vagyok én, te vagy te címmel, Gimesi Dóra Tíz emelet boldogság című meséjének színpadi változatát pedig a BÁBU Fesztivál alatt mutatja be a Budapest Bábszínház és a Mesebolt Bábszínház, emellett Kormos István-műveket is láthat a közönség

 

hups crew

Fotó: Hups! Crew 

 

Az idei meghívottak között is kitüntetett szerepet kapnak a határon túli magyar bábosok: Écsi Gyöngyi visszajáró vendég, a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata pedig először játszik a Budapest Bábszínházban.


Kifejezetten a felnőtteknek szól két esti előadás, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2013-ban végzett bábosok hoztak létre: a HUPS! Crew és a Nylon Group egyaránt a báb határait feszegeti, a báb és a zene kapcsolatát kutatja.


Március 17-én a pécsi Bóbita Bábszínház Hamupipő és a budapesti Nylon Group Burok című előadása látható. A fesztivál második napján a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Én vagyok én, te vagy te és a budapesti HUPS Crew Jam című produkciója várja a közönséget.


Március 19-én a hetényi Árgyélus Színház Szőlőszem Kálmán és a pécsi MárkusZínház Mátyás király szárnyai című előadását játsszák. A fesztivál utolsó napján délelőtt a hottói Ziránó Színház Babszem Jankó, valamint a debreceni Hepp Trupp és Vojtina Bábszínház Batu-tá kalandjai című produkciója, délután pedig a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának Kormos képpel mutogat című előadását láthatja a közönség. A fesztivál zárónapján tartják a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal közös bemutatót is, Tíz emelet boldogság címmel.

 

Forrás: Színház.hu,  MTI

 

süti beállítások módosítása