Anna Netrebko nem vállalta Margit szerepét a Gounod Faustjában

Anna Netrebko nem vállalta Margit szerepét Charles Gounod Faust című operájában, így a Baden-badeni Pünkösdi Fesztiválon sem őt láthatja a közönség Faust szerelméként. Az énekesnő úgy találta, hogy nem neki való a szerep.


Az orosz sztárszoprán áprilisban a londoni Királyi Operaházban, májusban pedig a Bécsi Állami Operában és a Baden-Badenben lépett volna fel Margit szerepében, pályafutása során elsőként, ám mint közölte, hosszas tanakodás után úgy döntött, nem veszi fel repertoárjába a figurát.


Az énekesnő - mint az érintett intendánsoknak elküldött, a baden-badeni Festspielhaus által pénteken közzétett levelében írta - elmélyülten foglalkozott a szereppel, és arra a számára nagyon nehéz és fájdalmas döntésre jutott, hogy az nem neki való.

 

AnnaN


Az operacsillag kérte a közönség megértését, és azt ígérte, hogy hamarosan újra fellép Baden-Badenben. A Festspielhaus igazgatója, Andreas Mölich-Zebhauser közölte, hogy "teljes erővel" dolgoznak Anna Netrebko helyettesítésén.


Bécsben már eldőlt, hogy Netrebko helyett a bolgár Szonja Joncseva lép fel, aki a 2012/13-as szezonban debütált a Staatsoperben.
   

Anna Netrebko Bécsben május 2-án, 5-én és 10-én, Baden-Badenben pedig május 6-án, 9-én és 12-én énekelte volna Margit szerepét a Faustban.

süti beállítások módosítása