Macskalépcső - Szállodaszínházat rendeznek a Gellértben

Új műfajt igyekszik megteremteni az egyik legpatinásabb hazai szálloda, a Danubius Hotel Gellért.

Egyedülálló műfajt indít útjára március első hétvégéjén Budapest egyik legszebb szállodája, a Gellért. A majd’ száz éves épület impozáns méretű Zenetermének renoválása adta az ötletet a kezdeményezéshez. A „szállodaszínház” műfaj megálmodói egy komplex élményt szeretnének kínálni, hisz a színházi est után egy gyertyafényes vacsorával is várják vendégeiket.

 

macskalepcso2

 

„A Gellért első emeletén a korábban zeneteremnek épült, de a háború után méltatlanul bútorraktárnak használt nagytermet pár éve újítottuk fel” – számolt be Fekete Marcell, a szálloda igazgató-helyettese az alkalmanként akár 150 fő befogadására is alkalmas teremről.  „Terveink szerint nem csupán a színház műfaját ültetjük egy rendhagyó helyszínre a Vasuta Fröccs támogatásával, de teljesebbé téve az estet, a Gellért Söröző konyhájának háromfogásos vacsoráját is kínáljuk az élmény mellé”.


A darab, amely bemutatásra kerül  március 6-án, Thuróczy Katalin Macskalépcső című művéből készült, Sztárek Andrea rendezésében, két fiatal színész, Szitás Barbara és Mezei Léda előadásában. Az előadás két nő drámai és egyben komikus találkozásáról szól. Sorsuk egyetlen ponton metszi egymást, ekörül forog jövőjük, életük, talán haláluk is… Ahogy megismerik egymást, egyre szorosabb a kapocs, amely összeköti őket. "Profán gondolati tangó - a szerelem, szeretet, érzelmi válságok, szánalmas emlékek és kirobbanó indulatok között… Torz – vagy nagyon is valóságos – tükörképe két szenvedélyes életnek… Meglehet, a tükörből saját arcunk néz vissza ránk…" - áll az előadás ajánlójában.

 


macskalepcso1

Gellért Szállodaszínház
Macskalépcső 


Szerző: Thuróczy Katalin
Szereplők: Szitás Barbara, Mezei Léda
Rendező munkatársa: Csesznek Judit
Rendező: Sztárek Andrea


Bemutató: 2014. március 6.
További előadások: március 7., március 8. 19:00
gellertfesztival.com

süti beállítások módosítása