170 millióra pályázhatnak a kiemelt színházak és táncegyüttesek

A professzionális színházak és táncegyüttesek idén 170 millió forintos keretösszegre pályázhatnak március 26-ig az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán kiemelt művészeti célú programjaik megvalósítására.

emmi

 

Új pályázati cél a színházi előadások akadálymentesítése és a színházi nevelési programokkal foglalkozó színházak munkatársainak önképzése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel.

Az új pályázati cél meghirdetésével a társadalmi felelősségvállalás fontosságára is fel akarja hívni az érintett előadóművészeti szervezetek figyelmét az Emmi, ezért a színházi előadások akadálymentesítésének - jelnyelvi tolmácsolás és színházi narráció alkalmazása - támogatására 2,5 millió forintot különített el.

Szintén újdonság, hogy idén a színházi nevelési programokkal foglalkozó színházak munkatársainak szakmai önképzésére is lehet pályázni.

A határon túli színházaknak és táncegyütteseknek - a számukra meghirdetett pályázat mellett - új lehetőséget jelent a most meghirdetett pályázat egyik altémája: ez azoknak az átfogó programtematikával bíró fesztiváloknak és szemléknek a támogatását szolgálja, amelyek célzottan határon túli magyar nyelvű színházak meghívására vállalkoznak.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása