Színházzal is vár a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

A 29. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál március 14. és 31. között 16 helyszínen csaknem száz kulturális rendezvényre várja a város lakóit és az érdeklődő turistákat - közölte Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere hétfőn, a városházán tartott sajtótájékoztatón.


Zombor Gábor hangsúlyozta: évről évre színvonalasabb és tartalmasabb programokkal várják az érdeklődőket, így most is van különlegesség és világhírű produkció a fesztivál műsorán. Kiemelkedő esemény lesz a záró napon a Budapesti Fesztiválzenekar koncertje, amelynek vendége Finghin Collins ír zongoraművész lesz. A fesztivál programját színesíti a Kárpát-medencei kulturális egyesületek találkozója is - fűzte hozzá a polgármester.


Mák Kornél, Kecskemét kulturális ügyekért is felelős alpolgármestere hozzátette, hogy a polgármester által felkért Művészeti Tanács javaslata alapján állt össze a fesztivál programja. Kiemelte, hogy összművészeti fesztiválról van szó, amelyen a hangversenyek mellett kiállításokat, színházi bemutatót, ifjúsági fesztivált és kulturális egyesületek részvételével zajló találkozót is rendeznek.


Bak Lajos, a Kecskeméti Kulturális Központ igazgatója a fesztivál finanszírozásáról szólva elmondta, hogy a város által biztosított 8 millió forint mellé közel 37 millió forint érkezik a szponzori támogatásokból és a jegyeladásokból. A több mint két hétig tartó rendezvénysorozatra mintegy 20 ezer látogatót várnak.

kecskemet

A programfüzet szerint március 14-én két kiállítással nyitja meg kapuit az idei rendezvénysorozat. A Kecskeméti Kulturális Központ és a Kecskeméti Képzőművészek Közössége harmadik alkalommal meghirdetett országos képzőművészeti pályázatának kiállításán sokszínű és hiteles képet kaphatnak a látogatók a város múltjáról és jelenéről. Ámos Imre grafikái pedig a magyar zsidó sorsba engednek bepillantást.


A Kecskeméti Kulturális Központban a Ciróka Bábszínház és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar különleges közös előadását - Muszorgszkij-Ravel Egy kiállítás képei című művét – élvezheti a közönség. A Kecskemét Táncegyüttes új műsorát mutatja be Erdélyi antológia címmel.


A gyermekeket és az ifjúságot sok színes, érdekes programmal várja a fesztivál. Folytatódik a Katona József Könyvtár irodalmi játéksorozata és a Kecskeméti Ifjúsági Otthon gyermekművészeti rendezvénysorozata Kecskemét kincsei címmel, illetve koncertet ad a Katáng Zenekar, és Bíró Eszter is. A hagyományosnak mondható Bohém Fesztivál, a Kecskemét Fringe, a Szín-tár és a Világzenei Együttlét minden évben megújuló programjai idén is gazdagítják a tavaszi fesztivált.


A rendezvénysorozat teljes ideje alatt kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár várja az érdeklődőket a Főtéren.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása