Alsóörsön a Pannon Várszínház - Színházi fesztivált rendeznek majd

Szabadtéri előadások után kőszínházban is játszik Alsóörsön a Pannon Várszínház; március 7-én a művelődési házban A miniszter félrelép című vígjátékot mutatják be - jelentették be sajtótájékoztatón kedden.

A Pannon Várszínház és Alsóörs között négy évvel ezelőtt kezdődött az együttműködés, azóta minden Harley Davidson fesztiválon szerepel a teátrum egy-egy előadással. Később az együttműködés kiterjedt az alsóörsi amfiteátrumra is, de mivel az a játéktér ki van téve a balatoni viharos időjárásnak, kellett egy esőhelyszín: így költöztek be a sportcsarnokba, ahol a legutóbbi produkcióra ötszázan voltak kíváncsiak - idézte fel Vándorfi László színházigazgató.

 

alsoors

Alsóörs (fotó: stoppolj.blog.hu)

 

 Az együttműködés később strandszínházzal folytatódott, eleinte felnőtteknek, majd gyermekelőadásokkal. Ezeknek is nagy sikere van - mondta Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere. Hozzátette: az önkormányzat hangsúlyt fektet arra, hogy a Balaton-parti településen a nyaralók és a helyben lakók is megtalálják a kulturált szórakozást. Ebben az évben még 50 kulturális rendezvényük lesz, ezek között előkelő helyet foglalnak el a Pannon Várszínház előadásai.


Az előadások időközben átkerültek a nemrégiben felújított művelődési házba, ahol a körülmények jobbak a színházi produkciókhoz. Pénteken itt mutatják be A miniszter félrelép című vígjátékot.


Augusztus 8-9-én színházi fesztivált rendeznek az amfiteátrumban, ahol két nagyszabású zenés darabot mutatnak be, az egyik a Hegedűs a háztetőn, a másik még szervezés alatt áll.


Vándorfi László arról is beszélt, hogy a teátrum alakulásától a "vándor" szerepet vállalta, a megyében több településen is játszanak Veszprémen kívül. Alsóörssel az együttműködés kiváló, a helyiek szeretettel várják a színház tagjait.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása