Élőben követhető Kovalik Balázs müncheni Salomé rendezése

A müncheni Prinzregententheaterben február 28-án tartottak premiert Antoine Mariotte Saloméjából, a Bayerische Theaterakademie és a Müncheni Rádiózenekar közös produkciójában, Kovalik Balázs rendezésében, Ulf Schirmer vezényletével.

Az előadás március 6-án, 19.30-as kezdettel élőben is követhető lesz a www.br-klassik.de oldalon. (Akik elmulasztanák a közvetítést, azok a következő hat hónapban még megnézhetik az előadást az említett honlapon.)

"Strauss és Mariotte ugyanabból az irodalmi alapból két teljesen különböző felfogású művet írt - míg Straussnál a frusztráció, a hisztéria játssza a főszerepet, Mariotte operájában egyfajta hullámzó, végtelen melankólia uralkodik”- nyilatkozta a darab kapcsán Kovalik Balázs.

A rendezés ezt a melankóliát erős képekkel, modern és történelmi elemek tudatos keverésével kombinálja. Antal Csaba díszlete egy gigantikus labirintus, ami a zavarodottságot, kilátástalanságot hivatott érzékeltetni, amelyben jól érvényesül Angelika Höckner szürreális jelmezvilága.

 

Kovalik kettős minőségben jegyzi az előadást: rendezőként és az Akadémia opera master szakának vezetőjeként. A növendékek a Prinzregententheaterben profi színházi körülmények között mutathatják meg tudásukat, előadásaikat immár nyolcadik éve kíséri Ulf Schirmer vezetésével a Bayerische Rundfunkorchester. Az ezerkétszáz fős színháztermet gyakran München harmadik operájának is nevezi a sajtó, amelynek előadásai iránt a közönség érdeklődése is nagy, a francia Salomé előadásaira szinte már minden jegy elkelt.

 

Az előadásról képekben:

 

Salom  1
1.

Salom 2
2.
Salom 3
3.
salom 4 
4.
Salom 5 
5.
Salom 6 
6.
Salom 7 
7.
Salom 8 
8.
Salom 9 
9.
Salom 10 

10.


Salomé


Karmester: Ulf Schirmer
Rendező: Balázs Kovalik
Díszlettervező: Csaba Antal
Jelmeztervező: Angelika Höckner
Dramaturg: Markus Hänsel


Salomé: Anna Maria Thoma
Hérode: Eric Ander
Hérodias: Idunnu Münch
Jochanaan: Heeyun Choi
Naraboth: Ingyu Hwang
Apród: Nadja Steinhardt
Két katona: Benedikt Eder, Jiaxuan Li

Müncheni Rádiózenekar

Videó előzetest itt láthatnak.


süti beállítások módosítása