Musicalként megrendezett melegesküvőt közvetít egy tévécsatorna

Egy musicalként megrendezett melegesküvő közvetítésével ünnepli a Channel 4 brit tévécsatorna, hogy Angliában és Walesben is legálissá válik az azonos neműek közötti házasságkötés.

Az Our Gay Wedding - the Musical címet viselő különleges esküvőn a vőlegények, a zeneszerző Benjamin Till és a guildfordi színészképzőben (Guildford School of Acting) tanult Nathan Taylor, énekelve fogják előadni esküjüket.

 

our-gay-wedding

 

A ceremóniát dalban előadott felolvasások is fűszerezik és a csatorna ígérete szerint "az egybegyűlt családtagok, barátok és különleges vendégek lélegzetelállító közös produkcióiból" sem lesz hiány - adta hírül a The Stage című lap internetes kiadása.

 

"Büszkék vagyunk arra, hogy a melegek jogainak fontos mérföldkövét ünnepelhetjük - olyan ügyet, amely már régóta közel áll a csatorna szívéhez" - húzta alá John Hay, művészeti programokért felelős szerkesztő.


A két vőlegény szerint a hivatásukból adódóan mindketten úgy élték egész eddigi életüket, hogy "az éneken keresztül fejezték ki az érzelmeiket". "Így hát a világ legtermészetesebb dolgának éreztük, hogy musical formájában, méghozzá egy saját magunk által írt musical formájában mondjuk ki a boldogító igent" - mondták.


A musicalt március 29-én közvetíti a Channel 4 csatorna, azon a napon, amikor az azonos neműek házasságát engedélyező törvény hatályba lép Angliában és Walesben.


A ceremónia narrátora Stephen Fry brit színész, filmrendező és televíziós személyiség lesz, és az ünnepségen számos más híresség is tiszteletét teszi.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása