A Bál - Újabb Szputnyik-bemutató Grazban

A Szputnyik társulata és a grazi Schauspielhaus március 15-én mutatja be közös előadását, a Bált (Das Ballhaus címmel), amely már a 6. koprodukciója a két társulatnak.

DasBallhaus probafoto Balazs Juli 2

 

Az óra, amikor semmit sem tudtunk egymásról, A Mester és Margarita, a Szentivánéji álom, az Amerika és a Social Error után ez alkalommal újra egy szöveg nélküli előadás készül, a Théâtre du Campagnol Le bal című előadásának osztrák-magyar viszonyokra adaptált változatát Róbert Júlia írta, Bodó Viktor rendezi, a koreográfiát Duda Éva készíti.

 

DasBallhaus probafoto Balazs Juli 3


A táncokból, mozgásból, akciókból álló előadás az elmúlt száz év történetéről mesél az Osztrák-Magyar Monarchiától napjainkig. A helyszín egy elhagyatott bálterem - az előadás címe németül épp ezért Das Ballhaus -, ennek a helynek a története elevenedik meg.

 

DasBallhaus probafoto Balazs Juli 4

Pillanatfelvételeket láthatunk, például ismerkedési estet a második világháború idejéből, vállalati rendezvényt az ötvenes évekből, határnyitással egybekötött esküvőt a kilencvenes évekből. Az eseményeken egy kortalan gondnok kalauzolja végig a nézőket.

 

DasBallhaus probafoto Balazs Juli 5

 

Az előadásban Isabella Albrecht, Gerhard Balluch, Grecsó Zoltán, Hajduk Károly, Jankovics Péter, Kárpáti Pál, Király Dániel, Sebastian Klein, Florian Köhler, Steffi Krautz, Kurta Niké, Laurenz Laufenberg, Katharina Paul, Pető Kata, Simkó Beatrix, Stefan Suske és Tóth Péter játszik. A díszletet Balázs Juli, a jelmezt Berzsenyi Krisztina tervezte, a zene Klaus von Heydenaber munkája.

 

Színház.hu

süti beállítások módosítása