Határon túli magyar családok a János vitéz főpróbáján

Határon túli magyar családokat hívott meg a János vitéz főpróbájára a Nemzeti Színház; a csütörtök esti program a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) szervezésében valósul meg.


Több mint hatszázan érkeznek a Nemzeti Színházba a János vitéz főpróbájára a KCSSZ szervezésében. Az előadás a színház ajándéka a határon túli magyar gyermekek számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.

 

nemzeti szinhaz

 

A Nemzeti Színház közlése szerint amellett, hogy vendégül látják a gyerekeket az előadáson, meghirdettek számukra egy rajzpályázatot, Én János vitéz címmel. A gyerekek a pályázatra készített rajzaikat az előadást megelőzően a színház előterében állítják ki, a pályaműveket az előadás szünetében értékeli a színház által állított zsűri, a legjobb alkotásokat pedig könyvutalványokkal díjazzák.


Mint közölték, a színház számára fontos, hogy minél több gyerek láthassa a János vitéz című produkciót, mint az egyik legismertebb, legnépszerűbb elbeszélő költeményből készült előadást.


Az előadás kezdetén Szabó Endre, a KCSSZ elnöke mond köszönetet a szervezőknek, jelen lesz Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása