Jótékonysági esten tart musical-premiert a zalaegerszegi színház

A Mandulavirág gondozóház javára tart jótékonysági estet a Hevesi Sándor Színház társulata. A muzsika hangja című musicalt március 8-án mutatják be Zalaegerszegen - jelentette be a színház igazgatója.

Besenczi Árpád felidézte: az elmúlt években megrendezett gálaestek bevételét többek között a Szent Család Óvoda és a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára ajánlották fel. Az idei jótékonysági esten a színház egyik legnépszerűbb darabját mutatják be, amelynek teljes bevételével a gondozóházat támogatják.

 

Download-71-1.aspx
Török Zoltán református lelkész, a Mandulavirág Fogyatékkal Élők Református Gondozóházának vezetője szép és nemes gesztusnak nevezte a város színtársulatának kezdeményezését.

Azt is elmondta, hogy az otthon lakóinak - akik közül a legfiatalabb alig tizennyolc esztendős, sokan pedig ötven éven felüliek - egy része a Mandulavirág otthonban éli le egész életét, de vannak olyan gondozottak is, akik családban élnek, a napközbeni ellátásukat pedig a gondozóház biztosítja.

 

images 22043
A jótékonysági est - amelynek fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere - bevételéből részben eszközöket vásárolnak, a pénz másik részét pedig közvetlenül a gondozottakra fordítják - tette hozzá Török Zoltán.

 

A gondozóházat 2011-ben alapította a Magyarországi Református Egyház Zsinata Zalaegerszegen.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása