Keresztény Színházi Fesztivált rendez az Újszínház

Keresztény Színházi Fesztivált rendez az Újszínház május 16. és 22. között: első színházi programként Szabó Magda Az a szép fényes nap című művének premierjét tartják az Újszínház előadásában, Kerényi Imre rendezésében.

kereszt

 

Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton nemcsak saját előadásaira várja az érdeklődőket a színház, hanem más magyar és külföldi társulatok is képviseltetik magukat prózai és zenei műsoraikkal - közölte az Újszínház csütörtökön az MTI-vel. "A Keresztény Színházi Fesztivál hagyományteremtő szándékkal született: produkcióival rávilágít a szakralitás közösségformáló és nemzetmegtartó erejére" - áll a közleményben.


Az Újszínház igazgatósági ülésén, március 5-én jelentette be Dörner György igazgató, hogy miután befejeződtek az egyeztetések, elhárult minden akadálya a Keresztény Színházi Fesztivál megrendezésének. "Két esztendeje azzal az elhatározással vettem át az igazgatói posztot, hogy társulatunk visszahozza a köztudatba a hagyományos és keresztény értékeket, amelyek nélkül a korszerű Európa elképzelhetetlen" - idézi a közlemény a direktort.


A dokumentum kitér arra, hogy a fesztivál megrendezéséhez segítséget jelent a szintén terézvárosi Avilai Szent Teréz templom együttműködése, valamint az, hogy a fesztivál fővédnöke Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása