Kifelé! - Színházi fikció és három fickó a MÜSZI-ben

Március 15-én lesz a bemutatója a MASZK Egyesület, a Radikális Szabadidő Színház és az Amargant Színházi Műhely közös előadásának a budapesti MÜSZI-ben.

 

Az alkotók ajánlója:


KIFELÉ - ahogy a Biblia is mondja, Apple Corn után.
KIFELÉ - színházi fikció és három fickó.
KIFELÉ - ahol tágasabb! (a "kívül tágasabb, mégis mindenki befelé törekszik" - szíves közléséért külön köszönet Podmaniczky Szilárdnak!)
KIFELÉ - ahol szabadság szerelem! (ezt Petőfi Sándorkai értelemben használjuk. neki is köszönjük!)
KIFELÉ - ahol szebb, ahol jobb, ahol lehet! - (mások csak gondolják, mi ki is mondjuk. nekünk is kössz!)

 

A KIFELÉ! egy közös formáció első bemutatója. Három színházi műhely három alakja egy színpadon. Az előadás a perzsaszőnyeg típusú szövegszerkezet és akciószervezés tarka egyvelege. Dramaturgiáját Tolnai Ottó prózája, velencei kémek jelentései, önálló színészi monológok, Liszt Ferenc zenéje és Kierkegaard félelme és reszketése kovászolja.

 

Az előadás ásatag hatásokkal és sokszor látott megoldásokkal operál. Ugyanakkor lenyűgözően újszerű, kísérleti, radikális és maszkabál jellegű. Szólók, duók, sőt, egy-egy trió is fellép a jelenetek közötti szünetben. Politikai mondanivalóját tekintve nem osztja azt a szkepszist, hogy a szabadság öl, butít és nyomorba dönt. Senkit nem érdekel, mit gondolunk, csak az adóinkat fizessük be. Kína pedig elegendő áruval látja el a világot. Moszkva újra hisz a könnyeknek, Petőfi már egyszer ráment az oroszokra, de mi sem nem felejtünk, sem nem tanulunk. Az előadást Landerernek a nyomdásznak ajánljuk. A cím megfejtéséhez pedig annyit, egy pesti polgár – merő jóindulatból, eléggé félreérthetetlenül – azt javasolta a Mesternek, amikor Táncsics börtöne megnyittatott: KIFELÉ! Diákoknak, forradalmároknak dupla áron!

 

kifele kep2

 
KIFELÉ!
irányt mutató színházi előadás
 
Írta, rendezte, játssza: Balog József, Formanek Csaba, Ilyés Lénárd

Koncepció: Balog József

Előadások:
2014. március 14. péntek, 20h (nyilvános főpróba)
2014. március 15. szombat, 20h PREMIER!
 

Helyszín:
MÜSZI (Művelődési Szint), Budapest, Blaha Lujza tér 1., 3. em.

köszi müszi!
a jó fejeket köszönjük Kass Janónak!
D. Nagy Lajosnak is!

Jegyár egységesen:
1.200Ft

Jegyfoglalás (ajánlott!):
radikalis.szinhaz@gmail.com


Forrás: MASZK


 

süti beállítások módosítása