Musical és vígjáték is szerepel a Győri Tavaszi Fesztivál programjában

Március 15-én indul a fesztiválév a kisalföldi megyeszékhelyen: ekkor veszi kezdetét az április elsejéig tartó Győri Tavaszi Fesztivál, amely több tucat, részben ingyenes programmal várja az érdeklődőket.


Simon Róbert Balázs alpolgármester a programsorozat keddi beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta: a tizennyolcadik alkalommal megrendezett esemény szervezésekor az idén is arra törekedtek, hogy minél színesebb és minél szélesebb réteget megszólító produkciókkal várják a mind nagyobb számú - az ország határain túlról is érkező - érdeklődőt.


Az eseményen elhangzott: a nyitónap esti programja Másik Lehel és Vizeli Csaba Klapka című rockmusicalje lesz, amelyet a Városháza előtti téren, ingyenes előadás keretében láthat a közönség. Másnap a megyei művelődési központban mutatják be az évek óta sikerrel futó, Sopronban színpadra állított musical show-t, a SingSingSing 2-t.

 

Gyor

Fotó: gyor.hu

 

Március 19-én a világzene szerelmeseinek kedvében járnak a szervezők az Eastwing Group koncertjével, másnap pedig a könnyebb műfajoknak adóznak Paul Blake Római vakáció című zenés játékával, amelynek zenei alapját Cole Porter dalai adják.


Március 23-án kora este a kisebbeket várja Fodor Zoltán Társulata a Vuk című előadással, 25-én pedig Robert Harling Acélmagnóliák című darabja kerül színre a fesztivál keretében. Március 27-én mutatják be Vilányi László Folyótól folyóig című verseskötetét, 30-án pedig, tartva a sokéves hagyományt, a hímes tojás napját rendezik meg a Gyermekek Házában.


Domanyik Eszter, a városháza szóvivője jelezte: március 21-22-én rendezik meg - immár tizenötödik alkalommal - a Győri Ütős fesztivált, amelyen kiemelt szerepet kap a most negyvenéves helyi ütős együttes, de olyan világsztár is fellép a fesztiválmásodik napján, mint a két évtizedes karrierje során Billy Idol-lal és Ozzy Osborne-nal is dolgozó amerikai Brian Tichy.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása