Áder János a veszprémi színház vendége volt

Áder János és felesége, Herczegh Anita a veszprémi Petőfi Színházban jártak, ahol az Éjjeli menedékhely című darabot tekintették meg.

ader

 

A köztársasági elnököt Oberfrank Pál a színház igazgatója, Eperjes Károly művészeti vezető, a produkció rendezője és Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntötte.

 

ader2

 

Oberfrank Pál igazgató szerint nagy megtiszteltetés a társulatnak, hogy Áder János nem a színház meghívására érkezett megnézni az Éjjeli menedékhelyet, hanem előzetes tájékozódás után határozta el, hogy erre a darabra jön el feleségével.

 

ader3

 

A köztársasági elnök az előadás végén a színpadon köszöntötte a színészeket. Ahogy megfogalmazta: a veszprémi bemutatónak híre ment, és erről egy kellemes, régi emlék jutott az eszébe. Amikor az 1980-as évek elején egyetemista volt, Budapestről buszok indultak Kaposvárra, tele bölcsész, közgazdász és jogász hallgatókkal egy-egy jó színházi előadásért, s most ehhez hasonlót érzett. Azért is jött Veszprémbe, mert a híre megelőzte a darabot. Ehhez és az előadáshoz gratulált a társulatnak.

 

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása