Megújul Debrecenben a nagyerdei szabadéri színpad

A debreceni nyári színház produkcióit már a megújult nagyerdei szabadtéri színpadon láthatja a közönség - jelentette be Kósa Lajos, a város polgármestere az építkezési munkák helyszínén.

Kósa Lajos emlékeztetett: az évek óta elhagyatottan álló létesítményt 2005-ben vásárolta meg a hajdú-bihari önkormányzattól a város, és ezzel magakadályozta, hogy a helyén egy szabadtéri sörözőt nyissanak.


A szabadtéri színpad felújítása része a parkerdő és a Békás-tó teljes rekonstrukciójának, amelyre 945 millió forint európai uniós támogatást nyert az önkormányzat - tette hozzá. 

 

nagyerdei

A szabadtéri színpad nézőtere az elmúlt években

 

Kósa Lajos tájékoztatása szerint jelentősen megnövelik a Békás-tó vízfelületét, miután a Nagyerdőt kettészelő Pallagi út másik oldalán megszűnt a csónakázótó. Utóbbi helyén mélygarázs épül az új Nagyerdei Stadion kiszolgálására, a felszínén pedig különleges vízügyi attrakciók lesznek - mondta. Erre a projektre is több mint egymilliárd forint támogatást nyert a város, amely saját költségvetéséből 500 millió forinttal egészítette ki a két projektet különféle járulékos beruházások megvalósítására - ismertette Kósa Lajos.


Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezető igazgatója a terület sajtóbejárásán elmondta: június 18. és augusztus közepe között 20 előadást láthatnak az érdeklődők az új nagyerdei szabadtéri színpadon.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása