Megtartották az Evita olvasópróbáját Sopronban

Megtartották az Evita című rockopera olvasópróbáját a Soproni Petőfi Színházban. A rendező Katona Imre, aki az 1980-as magyarországi ősbemutatót is színpadra állította. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice művének premierje április 26-án lesz.

IMG 3755 copy

 

A soproni színház ajánlója:


A darabot színpadra állító népes stábot - színészekkel, kórussal, táncosokkal, zenekarral együtt 72-en szerepelnek a produkcióban - Pataki András, a soproni teátrum igazgatója köszöntötte.


- Fontos, hogy igényes zenés előadásokat kínáljunk minden műfajban a közönségnek. Ilyen irányú első lépésünk volt az idei operabemutatónk, a Bruschino úr, és most folytatjuk a sorozatot az Evitával. Ez a rockopera emblematikus alkotás, remek a zene, nagyon jó szerepeket tartogat a színészeknek, énekeseknek, évtizedek óta népszerű a műfajt szerető nézők körében. Különös jelentőséggel bír a mostani premierünk, hiszen színházunk vezető dramaturgja, Katona Imre rendezi a darabot, aki az 1980-as magyarországi ősbemutatót is színpadra állította, s tíz évig dolgozott a Rock Színházzal.

 

A mi főszereplő csapatunk most olyan ismert és méltán népszerű előadókból áll, akiket a soproni nézők az elmúlt két évadban már láthattak különböző előadásainkban és megszerették őket. Ezért hívtuk Füredi Nikolettet Evita szerepére, Feke Pál Peront játssza, Vastag Tamás Che-ként látható, Fésűs Nelly a Lány szerepében lép színpadra, Szolnoki Tibor pedig Magaldi lesz. Az előadás zenei vezetője és karmestere a Liszt Ferenc-díjas Oberfrank Péter - ismertette a direktor, aki hozzáfűzte, az Evita bemutatója jelentős és hatalmas vállalás a színház részéről, szinte az egész soproni társulat szerepel a darabban. Az igazgató bízik abban, hogy az előadást Sopronon kívül is tudja majd játszani a teátrum, határon belül és túl is. Örömteli, hogy Budapestről már érdeklődnek a produkció iránt.

 

IMG 3689 copy 

Katona Imre, az előadás rendezője az olvasópróbán többek között arról beszélt, különleges, ellentmondásokkal telített remekmű az Evita, intenzív, erős alkotás. Mint mondta, a darab egyszerre mutat be egy karriertörténetet, igazi XX. századi sorsfordító drámát a politikai tömegmanipulációval, a különböző rendszerekkel, hősökkel együtt. A rendező szerint a mű egy hihetetlen és sokszínű vívódást is jelképez, amelynek Argentína a szimbóluma. Az európai, főként spanyol, olasz betelepülők illúziókra, reményekre, álmokra épülő sorsa is fellelhető az ország, az ott élők és Evita életében.


Katona Imre pályafutásnak fontos mérföldköve a mű. Ez volt az első nagy zenés színházi produkció, amelyet színpadra állíthatott 34 évvel ezelőtt, s most ugyanezzel a darabbal búcsúzhat a műfajtól is, mert ahogy korábban tud. A rockopera hazai ősbemutatója forradalmian hatott, több mint tíz évig játszották az előadást különböző szereposztásokban nagy sikerrel.

 

IMG 3748 copy 

 

 Webber - Rice

Evita
rockopera

Evita   Füredi Nikolett
Che   Vastag Tamás
Peron   Feke Pál
Magaldi   Szolnoki Tibor
Lány   Fésűs Nelly

Katonatisztek, gyászolók, arisztokraták, újságírók, munkások, nyomozók, Argentína népe:
Molnár Anikó, Simon Andrea, Szlúka Brigitta, Szőcs Erika, Ács Tamás, Czár László, Madár K. Zoltán,

Sárdy Zoltán, Papp Attila, Savanyu Gergely, Balogh Fanni, Csernus Anita, Lukácsi Laura,

Perovics Eszter, Szalai Dóra, Tiszolczi Lilla, Lukács Levente, Pásztor Richárd, Szakál Attila,

Száraz Dávid, Szeles Tamás, Szóka Roland, Stánicz Zoltán, Vágási István


Zenei vezető: Oberfrank Péter
Korrepetitor: Sárdy Barbara
Díszlettervező: Katona Imre
Jelmeztervező: Laczó Henriette
Szcenikus: Kovács Ferenc
Koreográfus: Szakál Attila
Ügyelő: Madár K. Zoltán
Rendezőasszisztens: Simon Andrea
Rendező: Katona Imre

 

Bemutató:
2014. április 26.
Soproni Petőfi Színház

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása