Saját kabaréműsort indít a Dumaszínház

Áprilistól saját kabaréműsort indít a Dumaszínház, a műsor hangját rögzítik is és saját YouTube-csatornájukon osztják meg.


A Dumaszínház művészei havi rendszerességel rögzítenek 120 percnyi anyagot közönség előtt a Corvin Dumaszínházban. Az alkotók a műsortól nagyobb alkotói szabadságot, valamint szerkesztői rugalmasságot várnak, továbbá élni szeretnének az online elérhetőség előnyeivel is. A kabaréban a Dumaszínház fellépői, elismert színészek és színpadi szerzők vesznek részt, mint Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, Lengyel Tamás vagy Vida Péter, szerzőként pedig Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár, Pataki Balázs, Szabó Borbála és sokan mások.

 

mikro
„A kabarékat már manapság is nagyon sokan online hallgatják, mi szeretnénk egy olyan átlátható, kereshető, tematikus kabaré adatbázist létrehozni, amely szerzői jogilag tiszta és könnyen hozzáférhető. Ezt úgy a legegyszerűbb megvalósítani, ha  mi magunk rögzítjük a műsorokat és tesszük elérhetővé. Reméljük, hogy ez ugyanolyan fajsúlyú lépés lesz a műfaj szempontjából, mint a Dumaszínház vagy a Showder Klub indulása volt” – mondta el Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője, aki az adások létrehozásában is közreműködik.

 

2014-ben 7 felvételre kerül sor, amelyek közül az egyiket a DumaFüred fesztiválon rögzítik, a másik pedig szilveszteri különkiadás lesz. A havi rendszeresség lehetővé teszi, hogy a műsorok aktuálisak legyenek, ugyanakkor számos tematikus különszámra is számíthatnak a hallgatók.

A műsorokról egyelőre csak hangfelvétel készül, de amennyiben a jövőben érdeklődés mutatkozik iránta, videón is rögzítik majd az előadásokat.

süti beállítások módosítása