Jön a II. Füredi Tavaszi Fesztivál

Másodszor rendezik március 14. és 16. között a Füredi Tavaszi Fesztivált irodalmi, kulturális és gasztronómiai programokkal.

Március 14-én a Miskolci Nemzeti Színház Lezáratlan akták című előadásával veszi kezdetét a fesztivál a Kisfaludy Galériában. A Silver udvarban lévő Figula Borbárban a Pilvax kávéház elevenedik meg Tóth Loon színművész fellépésével; a fesztivál ideje alatt itt négyféle bort lehet megkóstolni. Kora este fáklyás felvonulás lesz, majd este Silvio Monti olasz képzőművész festményeket, szobrokat felvonultató kiállítása nyílik meg a Vaszary Galériában.


Másnap délelőtt a városi ünnepség keretében megemlékezés, koszorúzás lesz a Széchenyi szobornál, majd Pörköltészet címmel Kéri Kitty és Kőrösi Csaba színművész főznek a Borcsa étteremben.

 

tavaszi feszt


Délután háromkor lehet csatlakozni a hagyományos reformkori sétához, amelyen Szendrey Júliát Kéri Kitty, Noszlopy Gáspárt Haumann Máté színművész személyesíti meg.


A Kisfaludy Galériában kézműves foglalkozások, a Vaszary Galériában alkotóműhely várja az érdeklődőket.


Délután a Ziránó Bábszínház Csicseri történet című előadása lesz látható a Kisfaludy Színpadon, míg este Szerelmes szabadság címmel a Ghymes együttes ad koncertet az Anna Grand Hotelben. A Figula Borbárban a Pingiczer-Figula duó dzsesszkoncertje szórakoztatja a közönséget.


Március 16-án kora délután a Kisfaludy színpadon néptánccal, a Tagore sétányon térzenével folytatódik a program, majd az önkormányzat felavatja a Tagore sétányon Pethő Sándor publicista, történész, a Magyar Nemzet alapító főszerkesztőjének a szobrát, Majoros István szobrászmővész alkotását.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása