Ők lesznek a Mamma Mia! musical főszereplői

A Mamma Mia! musical szereplőit castingon választották ki, amelyen több, mint 300-an vettek részt.

A keddi sajtótájékoztatón kiderült, hogy Donnát Kováts Kriszta, Gallusz Nikolett és Koós Réka játssza, a férfi főszerepben pedig Stohl Andrást, Sasvári Sándort és Nagy Balázst láthatják.

 

7550 669736653047186 329591859 n-1

 

2014 musical-szenzációja:

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014. augusztus 15-én a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptember 26-27-28-án pedig a Madách Színházban lesz, ahol májustól próbálnak majd a színészek.

A Madách Színház 10 éve tárgyalt a Mamma Mia! színrevitelének jogairól, és mint minden más zenés darab esetében, itt is a non-replica változathoz ragaszkodtak. A hosszú tárgyalási folyamat után mostanra sikerült megszerezni a jogot, így 2014-ben önálló rendezésben, díszlettel és jelmezzel Magyarországon mutatják be. A musical 1999-es londoni ősbemutatója óta ugyanis mindig és mindenhol Phyllida Lloyd rendezésében és Anthony Van Laast koreográfiájával láthatta a közönség.

A Madách a világhírű produkciók non-replica változatainak sorát 1983- ban a Macskákkal indította, a londoni ősbemutató után egy évvel saját rendezésben állíthatta színpadra Szirtes Tamás a nagysikerű Webber-musicalt. Azóta a színház folytatta ezt a hagyományt, így ugyancsak non-replica változatban mutatták be Az Operaház Fantomját, 2003-ban, a József és a színes szélesvásznú álomkabátot, a Volt egyszer egy csapatot, a Jézus Krisztus Szupersztátr, a Producereket, vagy a Mary Poppinst.

 

szesza2013 mammamia 
Először a Szegedi Szabadtéri Játékokon:

A Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus 15-én lesz a Mamma Mia! premierje, erre és az ezt követő 5 előadásra (augusztus 16, 17, 19, 20, 22.) már elkeltek a jegyek. A nagy sikerre való tekintettel egy 7. előadást is műsorra tűzött a Szegedi Szabadtéri Játékok, így március 17-től az augusztus 23-i előadásra is válthatnak jegyet a nézők. 

A szegedi szereposztás: Kováts Kriszta, Sasvári Sándor, Détár Enikő, Molnár László, Sáfár Mónika, Szerednyey Béla, Simon Boglárka, Sánta László, Lapis Erika, Trecskó Zsófia, Ekanem Bálint, Pásztor Ádám

 

mamm
A Mamma Mia! musicalről:

Az ABBA slágereire íródott. A darab Judy Craymer producer ötlete volt, aki a Sakk c. musical 1983-as londoni bemutatóján dolgozott együtt a szerzőkkel, Björn Ulvaeus-szal és Benny Andersson-nal. A „The Winner takes it all" c. dalról eszébe jutott a producernek, hogy az ABBA-dalokból színpadi mű is készülhetne. A dalszerzők eleinte nem voltak túl lelkesek.

Judy Craymer 1997-ben bízta meg Catherine Johnsont a színpadi mű megírásával. 1998-ban Phyllida Lloyd szakmai igazgatónak érkezett a produkcióhoz, és a három nő együttműködéséből megszületett a Mamma Mia!, melynek ősbemutatója 1999. április 6-án volt a londoni Prince Edward Theatre-ben. Az eredeti bemutató rendezője Phyllida Lloyd, a koreográfus pedig Anthony Van Laast volt.
A Broadway-n  2001. október 13. óta szerepel repertoáron, ez idő alatt a 10 legtöbbet játszott musical közé került.
A Mamma Mia! musicalt eddig 14 nyelvre fordították le. Világszerte több mint 54 millióan látták a produkciót.

 

cast
Film is készült a darabból. A romantikus vígjáték főbb szerepeiben Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walters és Amanda Seyfried láthatók. A film executive producerei Tom Hanks és Rita Wilson. A DVD Magyarországon 2008. november végén jelent meg.

 
MAMMA MIA!
musical két részben
Zene és Szöveg
BENNY ANDERSSON
BJÖRN ULVAEUS
Valamint néhány dalban STIG ANDERSON
Szövegkönyv CATHERINE JOHNSON
Fordította: Bárány Ferenc és Puller István
 
Szereplők: 
 
Donna Sheridan Gallusz Nikolett, Koós Réka, Kováts Kriszta
Sam Carmichael Nagy Balázs, Sasvári Sándor, Stohl András
Bill Austin Hajdu Steve, Szerednyey Béla
Harry Bright Molnár László, Weil Róbert
Tanya Détár Enikő, Ladinek Judit
Rosie Balogh Anna, Sáfár Mónika
Sophie Sheridan Muri Enikő, Simon Boglárka
Sky Kiss Ernő Zsolt, Sánta László
Lisa Lapis Erika, Tóth Angelika
Ali Bori Réka, Trecskó Zsófia
Pepper Berényi Dávid, Ekanem Bálint
Eddie Németh Gábor, Pásztor Ádám
(A szereplők felsorolása ABC sorrendben történt)
 
Valamint:
Baranyai Annamária, Barát Attila, Foki Veronika, Kecskés Tímea, Mező Zoltán, Nagy Attila, Sándor Dávid, Sári Éva, Szentirmai Zsolt, Wégner Judit
Továbbá a Madách Színház Tánckara, Zenekara és Kórusa.
Díszlettervező: Bátonyi György
Jelmeztervező: Szűcs Edit
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Zenei Vezető: Kocsák Tibor
Játékmester: Bencze Ilona
Rendező: Szirtes Tamás
 
Bemutató a Madách Színházban: 2014. szeptember 26, 27, 28.
 
Forrás: Madách Színház, Színház.hu

süti beállítások módosítása