Aradra látogat a szatmári Fekete Péter

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának szilveszteri produkciója, a Fekete Péter című nagyoperett maghívást kapott az Aradi Kamaraszínháztól, így 2014. március 12-én és 13-án 19 órától az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház nagyszínpadán látható majd.

 

A Harag György Társulat ajánlója:

 

A történet mi másról is szólhatna, mint a szerelemről, a fiatalságról? A 21. század rohanó hétköznapjaiban, a gazdasági válság kellős közepén is játszódhatna ez a romantikus mese, melynek egyik főszereplője Lucien úr, akit nem érdekel más, csupán a pénzhajhászás és a legjövedelmezőbb üzletek megkötése. Véletlenül botlik bele az örökké balszerencsés Pierre-be, és úgy gondolja, vissza nem térő alkalom a „váratlan vendég" szerencsétlenségét kihasználni és részvénytársaságot alapítani.

 

Lehet-e a balszerencsére üzleti vállalkozást alapozni ? Beválhat, amíg közbe nem szól a NŐ. Lucien és Pierre is szerelmes lesz. A bonyodalmak egyre csak fokozódnak, de a fináléra mindenki megtalálja a boldogságot. A fordulatos történetben többek között a Szerelemhez nem kell szépség, a Lesz maga juszt is az enyém, vagy a Holdvilágos éjszakán is hallható.

 

Fekete P 05

 

A Bessenyei István rendezésében színre kerülő Somogyi Gyula-Zágon István-Eisemann Mihály-darab szereplői: Bodea Tibor, Kányádi Szilárd, Kovács Nikolett, Laczkó Tekla, István István, Gaál Gyula, Péter Attila Zsolt, László Zita, Varga Sándor, Marosszéki Tamás, Poszet Nándor, Kovács Éva, Bándi Johanna, Gál Ágnes, Czintos József, Tóth-Páll Miklós és Zákány Mihály.


A produkció díszletét Fornvald Gréti m. v. tervezte, jelmezei Szabó Anna munkáját dicsérik. Az előadás zenei vezetője Manfrédi Annamária, koreográfusa Gabriela Tănase, dramaturgja Bessenyei Gedő István, rendezőasszisztense Végh Balázs, ügyelője és súgója Varga Katalin. A zenekar tagjai: Manfrédi Annamária (zongora, zenekarvezető), Anderco Péter (szólógitár), Sabo Marcel (basszusgitár), Cserey Csaba (ütőhangszerek).


Az előadást a társulat az aradi vendégség alkalmával is román felirattal játssza.


Forrás: Harag György Társulat

 

süti beállítások módosítása