KP2 - Kultúrpolitikusok vitáznak a Katonában

2014-ben KP címmel kultúrpolitikai vitasorozatot indított a Katona, a második beszélgetésre március 17-én kerül sor.

 katonakatona

 

A sorozat célja, hogy megosztó és Magyarország szellemi jövőjét alapvetően befolyásoló témákról társadalmi diskurzust generáljon. Március 17-én a pártok kulturális koncepciójáról a Fidesz-KDNP, a Kormányváltás pártszövetség és az LMP delegált képviselője vitázik majd. A beszélgetést Veiszer Alinda vezeti.

A sorozat március 17-i, második részében a választásokon induló demokratikus pátok kultúrpolitikusait ültetjük egy asztalhoz, hogy ismertethessék és megvitathassák a területtel kapcsolatos elképzeléseiket.

 

Az este folyamán - hasonlóan az első alkalomhoz - videóüzeneteket is bejátszanak, melyekben különböző kulturális területek jeles képviselői arról nyilatkoznak, hogy saját szakterületükön mit látnak a rendszerváltás óta eltelt idő legnagyobb hiányosságainak, illetve, hogy milyen intézkedéseket várnának el a következő kormányoktól. Megszólalók: Pintér Béla rendező, Pataki Ági producer, Varga Liviusz zenész, Dr. Bodó Sándor a Budapesti Történeti Múzeum volt főigazgatója és Zoboki Gábor építész.

 


Vendégek:

Karácsony Gergely - Kormányváltás
Komlósi Csaba - LMP
L. Simon László - Fidesz
Inkei Péter - kultúrakutató

 

A következő rész időpontja: Március 17, hétfő 20:00
Helyszín: Katona József Színház – K:antin
Jegyár:1200Ft

 

A program a Katona József Színház honlapján.


A KP harmadik állomásán, április 16-án a színikritika tematikáját járják majd körül.


süti beállítások módosítása