Ünnepségsorozat akadémistákkal a Magyar Színházban

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve ünnepi műsort rendez a Pesti Magyar Színház.


Március 13-án és 14-én a Pesti Magyar Színiakadémia elsős hallgatóinak a márciusi eseményeket feldolgozó, verses-zenés előadását láthatja a közönség. A hagyományteremtő céllal életre hívott ünnepségsorozat keretében tavaly mintegy 2500 gyermek látogatott el a színházba, ebben az évben ez a szám elérheti a mintegy 3500-at.

 

Pesti Magyar Szinhaz


Az idén Lengyel Ferenc, Tóth Sándor és Szűcs Kinga színművész, osztályvezető tanár rendezését láthatják a pedagógusok és a gyerekek. Március 13-án és 14-én is három alkalommal állnak az akadémisták színpadra.


A társulat 100. alkalommal játssza március 21-én Háy János Házasságon innen, házasságon túl című művét, amelyet 2008 novemberében, Pinczés István rendezésében mutatott be a színház. Ebből az alkalomból az előadás után felolvasó estet tartanak a szerző részvételével.


A rendezvényen a közönség hallhatja Fillár István, a Pesti Magyar Színház színművészének produkcióját, aki két általa megzenésített Háy-verset ad majd elő, valamint a szerző eddig kötetben meg nem jelent novelláiból is bemutatnak egy válogatást.

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása