Ma nyit, 1 hónap múlva kész a Pesti Vigadó - Beköltözhet a Magyar Művészeti Akadémia

Még nem ért véget a 2004 óta folyó felújítás, pénteken este mégis megnyílik a Pesti Vigadó - számolt be a Népszabadság.


Néhány oldalsó terem, a földszinti étterem és a negyedik emeletiszínházterem megnyitása csúszik csak egy hónapot a közbeszerzés elhúzódása miatt. Ettől függetlenül, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken átadhatja a kulcsokat a Vigadó új tulajdonosának, a Magyar Művészeti Akadémiának. 

A műakadémia elnöke, Fekete György a csütörtöki sajtóbejáráson élete egyik legörömtelibb pillanatának nevezte az épület átvételét, s mint megjegyezte, elképesztő a felelősség is, amit vele együtt kapnak, ettől kezdve művészeti produkciókkal is állandóan bizonyítania kell az MMA-nak. 

 

vigado mti
"A bejáráskor még lázasan munkálkodtak a kész termekben is, a földszinten az utolsó simításokat végezték, a második emeleti díszteremben a pénteki esemény díszletein, hangosításán dolgoztak, a tetőtéri kiállítóteremben pedig a Makovecz-életműkiállítás utolsó makettjeit szerelték. (…) A nagyterembe már beállították a gálaműsorhoz a színpadot, a halványzöld plüsshuzatú karszéksorokat és a mennyezetről függesztett világítópaneleket. A színpad régi helyére, az északi, Vigadó utcai oldalra került, mögötte a nagyteremhez csatlakozva a művészek várakozóterme nyílik. Az ellenkező oldalon, a díszterem Deák Ferenc utcai végéhez csatlakozik a csemegetár, azaz a büfé, kényelmes, tejeskávészínű műbőr kanapékkal. A negyedik emelet szintjén helyezkednek el a nagyterem galériái, és északi oldalán az egy hónap múlva elkészülő színházterem, a délin pedig az elnöki tárgyaló és egy kis konferenciaterem. (…) A felújítás Takács Viktor kormánybiztos tájékoztatása szerint 4,5 milliárd forintból készült el a Reneszánsz Zrt., majd 2011-től a Laki Zrt. generálkivitelezésében. Az eredmény hétfőtől megnézhető, belépődíj ellenében" - számolt be a Népszabadság.

 

A részletekről Oláh András kérdezte Fekete Györgyöt a Magyar Művészeti Akadémia elnökét az Inforádióban.

 

Forrás: Népszabadság, Színház.hu, Inforádió

 

süti beállítások módosítása