Svung címmel indít táncsorozatot a Jurányi Inkubátorház

Az egyéni hangot, a bátorságot és a művészi önmeghatározás képességét, illetve igényét bemutató darabokat vonultat fel a Jurányi Inkubátorház március második felében induló, Svung című táncsorozata.

A havonta egy-két alkalommal jelentkező program szerkesztését az inkubátorház felkérésére három, a táncművészet területén dolgozó szervezet végzi: a Katlan Csoport, a Műhely Alapítvány és a SÍN Kulturális Központ - olvasható az inkubátorház közleményében.

 

A program összeállításánál és a szakmai kritériumok megfogalmazásánál a szerkesztők arra törekedtek, hogy az általuk összeállított szempontrendszer az alkotókat segítse és támogassa. Az előadások kiválasztásánál azt tartották szem előtt, hogy a koreográfia olyan értékeket hordozzon magában, amelyek hűen tükrözik az alkotók elkötelezettségét és hitét a saját munkájuk iránt.

 

svung

 

Mint azt a sajtóközleményben aláhúzták, az egyéni hangot, a bátorságot és a művészi önmeghatározás képességét, illetve igényét keresték a darabokban.


Március 22-én Fülöp László és a SÍN Kulturális Központ közös bemutatóját, a "there's an elephant in every room…" című produkciót láthatják az érdeklődők Biczók Anna, Cuhorka Emese és Fülöp László előadásában.


Április 4-én Arany János Toldija teljesen egyedi megközelítésben kerül a Jurányi színpadára. A Színház- és Filmművészeti Egyetem előadását Horváth Csaba rendezte. Az előadás során a teljes Arany-mű elhangzik, miközben a mozgás, a zene, a tánc és a szöveg szerves részévé válik.


A programsorozat harmadik állomását, Hadi Júlia és Arany Virág munkáját május elején láthatják az érdeklődők. A Body Lotion co-dance: Azok az idők munkacímen futó produkció a változás észrevehetetlenségét járja körül. A darab többek közt olyan kérdésekre keresi választ, hogy miként érzékeljük a változást egy folyamatban és van-e a változásnak megragadható pillanata. Hadi Júlia megfogalmazása szerint a darab rövidített időfragmentumokat ültet mozgásba, apró részletekből épít mozgásfolyamatot, amely az állandóság és változás állapotát ütközteti.

süti beállítások módosítása