A férfivá válás története – A dzsungel könyve Szombathelyen

Március 21-én mutatják be A dzsungel könyve musicalt a Weöres Sándor Színházban, Horgas Ádám rendezésében, aki maga is szereplője volt a darab 17 évvel ezelőtti ősbemutatójának.

 

A férfivá válás története - A rendező szavaival a darabról:

Horgas Ádám arra a kérdésre, hogy hogy miben különbözik majd a szombathelyi Weöres Színházban március 21-én debütáló darab a Pesti Színházban játszottól, a Tiszatáj Online-on így felelt:

"Nagyon sok különbség lesz a két produkció között, hiszen a díszletek és a formai megjelenítés is egészen mást ígér. Újszerű megközelítést kívántak meg egyes karakterek is, és a látványvilág tekintetében is tartogatunk meglepetéseket, utóbbit három videoprojektor közvetíti majd. Jómagam közel háromszázszor játszottam a darabot a Pesti Színházban, így volt lehetőségem a szövegértelmezés újításán is gondolkodni: rendezőként a budapestitől eltérő megoldásokat kerestem. Azt gondolom, ezektől a változtatásoktól is izgalmas lesz a szombathelyi produkció. A musicalekhez mindig meglehetősen óvatosan közelítek, mert azt tapasztaltam, hogy az e műfajban megkomponált előadásokban rejlő gondolatiságot, emberi kapcsolatokat és érzelmeket gyakran háttérbe szorítja a színpadi látvány, ahogy én szoktam mondani: a csilivili. A dzsungel könyve azért kedves a szívemnek, mert mély érzelmi töltésű emberi kapcsolatok mutathatók meg általa."

139045


Horgas Ádám azt is elárulta, hogy a Weöres Sándor Színháznak nincs saját tánccsapata, A dzsungel könyve viszont elképzelhetetlen táncosok nélkül.

"Ez volt az ok, amiért táncosok számára válogatást tartottunk. A darabban szereplő színészekre is osztottunk táncos szerepeket, majd ezt követte két olyan casting, amely kimondottan a tánckar verbuválására fókuszált. Bodor Johannával, a produkció koreográfusával nem csupán a technikai képzettséget tekintettük szempontnak, hanem azt is, mennyire felelnek meg a táncosok a színpadi jelenlét kívánalmainak." – tette hozzá. A rendező szerint nagyon megragadó, szerethető, drámai a történet, elragadó és fülbemászó Dés-zenével. A férfivá válás története, amely sokunk életével mutathat analógiát és talán ebben rejlik az előadás sikere.

A teljes interjút ITT olvashatják.

Download-79.aspx


A színház ajánlója:

A Dzsungel könyve a magyar musical irodalom egyik kiemelkedő klasszikusává nőtte ki magát. Dés László magával ragadó zenéje, Geszti Péter szellemes dalszövegei és Békés Pál pörgő dramaturgiájú történetmesélése egyaránt kedvence lett kicsiknek és nagyoknak. Igazi családi szórakozás. Az ifjú Maugli, a szerethető Balu, az anyáskodó Bagira, az öreg Akela, a kegyetlen Sír Kán, a hipnotizáló Ká, a haszonleső Csil, emberek, farkasok, majmok, keselyűk, félelmetes és szerethető fenevadak mesélnek a kötődésről, az elfogadásról és a szabadságról. A szemünk láttára cseperedik férfivé az árván maradt Maugli, hogy igazságot tegyen és megtalálja az igazi otthonát.

 

139044 
A dzsungel könyve
 
Szerző: Dés László, Geszti Péter, Békés Pál
Rendező: Horgas Ádám
Színész:
Maugli - Balogh János
Akela - Mertz Tibor
Csil - Nagy Cili
Balu - Szabó Tibor
Ká - Fekete Linda
Sir Kán - Kelemen Zoltán
Buldeó - Endrődy Krisztián
Túna - Varga Dóra
Döglégy - Vass Szilárd
Kis Maugli - Káldy Márton, Ujhelyi Barna Balázs, Varga Tamás
 
Díszlet: Horgas Péter
Jelmez: Papp Janó
Koreográfus: Bodor Johanna
Korrepetitor: Falusi Anikó
Kellékes: Jenei Ágnes
Súgó: Bognár Alexandra
Ügyelő: Győrváry Eszter
Rendező munkatársa: M. Kapornaki Rita
 
Forrás: Weöres Sándor Színház, MTI, Tiszatáj Online, Színház.hu,
Próbafotók: Mészáros Zsolt
 

süti beállítások módosítása