Felújítják a Pécsi Horvát Színházat

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a pécsi önkormányzat összefogásával közel 600 millió forintból újul meg Pécs egyik kiemelkedő kulturális intézménye, a Pécsi Horvát Színház.

A felújításról szóló támogatási szerződés aláírására az eredetileg március 20-ra tervezett időpont helyett a későbbiekben kerül sor.

 

horvatszinhaz


A Pécsi Horvát Színház 1992-ben nyitotta meg kapuit, a hazai horvát kisebbség egyik legfontosabb kulturális helyszíne, a feladata a hagyományőrzés mellett az újdonságok bemutatása. A teátrum társulata Horvátországban is rendszeresen fellép, sőt a határon túlról is érkeznek nézők.

Az Anna utcában található épületet az elmúlt években az anyagi lehetőségek miatt nem tudták megfelelő mértékben karbantartani, a ház komoly felújításra szorul. A felújítás után nagyobb színházterem, kelléktár, díszlettár, több próbaterem, jobb technikai feltételek várják majd a színészeket és a nézőket. Az elképzelések szerint a teátrum melletti telken új létesítmény épülne, miközben felújítanák az Anna udvart is.

 

Forrás: Pécsi Újság, pecsma.hu

süti beállítások módosítása