Családi kikapcsolódást kínál az Újszegedi Szabadtéri Színpad

Hat produkció, összesen kilenc előadás, családi kikapcsolódást kínáló műsor várja nyáron a közönséget a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyén, Újszegeden – közölte Harangozó Gyula, a fesztivál művészeti vezetője szerdán a Tisza-parti városban.

szegedi-szabadteri-jatekok-2014


A nyitó produkció a Jaroslav Hašek népszerű műve alapján készült vígjáték, a Svejk, a derék elsőháborús katona című előadás lesz, amelyet a Szegedi Nemzeti Színházzal koprodukcióban állítja színpadra a fesztivál. A július 25-én és 26-án látható darabot Bodolay Géza rendezi, a címszerepet Sorbán Csaba alakítja, társai a szegedi teátrum színészei, többek közt Szilágyi Annamária, Jakab Tamás, Pataki Ferenc, Kárász Zénó és Gömöri Krisztián.


A fesztivál visszatérő partnere a Kecskeméti Katona József Színház. A társulat Ray Cooney Páratlan páros című bohózatával érkezik az újszegedi ligetbe.


Augusztus elején a székesfehérvári Vörösmarty Színház vendégjátékát láthatja a közönség. Bagó Bertalan – aki a Dóm téren 2010-ben a Hair című musicalt rendezte – Rideg Sándor Indul a bakterház című komédiáját állítja színpadra. A baktert Gáspár Sándor, a banyát Kubik Anna játssza.


Az újszegedi színpad évek óta egyik legnépszerűbb programja a SzegeDixie gála. A házigazda a Storyville Jazz Band, vendégként a Benkó Dixieland Band koncertezik a fesztiválon.

 

Az újszegedi színpad műsorán elmaradhatatlan elemként szerepel a néptáncfesztivál gálája, és a nótaest is.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása