Figyelemfelkeltő séta Eszenyi Enikővel a Down-szindrómásokért

Március 21-én, a Down Világnapon, 16 órakor a Vígszínház épülete elől 21 perces figyelemfelkeltő séta indul Eszenyi Enikő vezetésével.

down vilagnap eszenyi

 

„A különbség kisebb, mint gondolnád” jelszóval és egy újabb megmozdulással szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a Down-szindrómára és a fogyatékkal élők elfogadásának fontosságára.

A Down Egyesület idén hatodik alkalommal szervez társadalmi célú programokat a Down Világnap kapcsán. Március 21-én, pénteken 16 órakor Eszenyi Enikő és az egyesület elnöke fogadja és köszönti a Down-szindrómás és az egészséges gyerekeket és hozzátartozóikat. 16.15-től „színház ölelés” mottóval a jelenlévők körbeölelik a Vígszínház épületét, majd kiosztják azokat a smiley korongokat, amelyeket mindenki a hátára helyez, és ezzel a mosollyal indulnak el a teátrum elől 16.30-kor. A 21 perces figyelemfelkeltő séta a Margit-szigeten fejeződik be.


Március 23-án, vasárnap egy gálaműsort tartanak a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, ahol a korábbi évekhez hasonlóan gyerekprogramokkal, jótékonysági koncertekkel és kézműves foglalkozásokkal várják a családosokat. A rendezvényt a városvezetés is támogatja, akik évek óta segítik a fogyatékkal élők esélyegyenlőségéért.

A Down-szindróma a leggyakoribb genetikai rendellenesség. A Down-szindrómás személyeknek a 21-es számú kromoszómájából nem kettő, hanem három fordul elő. A statisztikák szerint minden 600. gyermek ezzel a kromoszóma rendellenességgel jön, vagy jönne a világra. A diagnózis ismerete után a legtöbb szülő az abortusz mellett dönt.

 

A programokról bővebb információ a www.0321.hu weboldalon található.

 

Forrás: mixonline.hu, 0321.hu

 

 

süti beállítások módosítása