A tehetséggondozásra fektetik a hangsúlyt az idei Erdélyi Humorfesztiválon

A tehetséggondozásra fektetik a hangsúlyt a XI. Erdélyi Humorfesztiválon, amelyen az előző évek felfedezettjei mérhetik össze tudásukat - jelentették be csütörtökön Kolozsváron a fesztivál szervezői.

erdelyi humorfeszt


Jakab Adorján főszervező elmondta, hogy az idén terjeszkedik az április 10. és 13. között zajló fesztivál, hiszen Kolozsvár és Marosvásárhely mellett Kézdivásárhelyen is tartanak egy gálaműsort. Tavaly a két városban három rendezvény volt, amelyekre több mint kétezren voltak kíváncsiak.


Bálint Ferenc, a szervező Szomszédnéni Produkciós Iroda tagja elmondta, hogy 2002-től több százan jelentkeztek a humoristák versenyére, akik közül 10-15-en tehetségesnek bizonyultak. Az idén ez utóbbiakat akarják reflektorfénybe tolni - fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért a Humoristák Versenyében a korábbi fesztiválok dobogósai mérik össze tudásukat.

 

"Érdekes lesz megnézni, hogy tíz év alatt mennyit változott, alakult az erdélyi magyar humor" - mutatott rá Bálint Ferenc. Tervezik, hogy ősszel olyan erdélyi városokba is elviszik a rendezvényt, amelyekbe eddig nem jutott el a fesztivál.


A marosvásárhelyi és a kolozsvári gálán a közönség láthatja Badár Sándor Karinthy-gyűrűs humoristát, aki fiával, Badár Tamás illuzionistával lép fel.

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása