A vágy villamosa - Kerekes Éva ismét Tatabányán játszik

Március 22-én mutatják be a Jászai Mari Színházban Tennesse Williams A vágy villamosa című darabját. A rendező, Guelmino Sándor Kerekes Évára bízta a főszerepet, aki Tatabányán az Édes Anna című darabban is látható.

 

Ajánló a darab elé:

 

A magányos Blanche DuBois egy szál bőrönddel jelenik meg húgánál, Stellánál, aki boldog házasságban él Stanley Kowalski lengyel bevándorlóval. Blanche a céltalanság megtestesítője, Stanley a tevékeny emberé. Két világ. Féltékenység, durvaság, erőszak, őrület. „Az egész élet emlékekből áll, csak mindig a jelen pillanat múlik el olyan gyorsan, hogy észre sem vesszük” - mondja Tennessee Williams, akinek A vágy villamosa című Pulitzer-díjas drámája az 1947-es megírása óta folyamatosan műsoron van a világ színpadain, többször meg is filmesítették, többek közt Vivien Leigh-vel és Marlon Brandoval a főszerepben.

 

vagyv

 

Kerekes Éva és Blanche:

 

"Ez egy nagyon nagy szerep. Kell hozzá egy bizonyos fokú érettség, holott nem vagyok azon a párton, hogy a színésznek mindent meg kell élnie ahhoz, hogy hitelesen át tudja adni az általa megjelenített karakter érzéseit.  Blanche sérült. Beteg embernek látom őt, aki nem képes szembenézni múltbeli sérelmeivel. Ebben persze nagy szerepe van az önvádnak is. Ennek megértése miatt viszont fontos, hogy a darab elején még ne hívjuk fel a figyelmet a szereplő lelki defektusaira, hanem fokozatosan derüljön fény rájuk. (…) Szerintem bárki kerülhet olyan helyzetbe, mint Blanche. A túlérzékenység, a valóság elutasítása nem korfüggő tulajdonságok". (forrás: kemma.hu)

 

Balázs Áron Stanley karakteréről:

 

„A figura azért érdekes, mert egészen másféle környezetből származik, mint Stella vagy Blanche: Stanley polgári, lengyel családból jön, lejjebb áll a társadalmi létrán, mint Stelláék. Sokan kérdezik: jó vagy rossz ember Stanley? Én azt mondanám, mindkettő. Nem tudnám kijelenteni, hogy kifejezetten negatív szereplő, inkább úgy fogalmaznék: a saját igazát, otthonát próbálja megvédeni”. (forrás: kultúra.hu)

 

Kiállítás nyílik:

 

Az előadást megelőzően Inkey Tibor és Wellesz Ella színházi fényképeiből nyílik fotókiállítás Retusált sztárok címmel a színház kiállítótermében. Balázs Áront az Újvidéki Színház két áprilisi vendégjátékában, az Opera Ultimában és a West Side Storyban is láthatja a tatabányai közönség.

 

 
A vágy villamosa
Szereposztás

Blanche DuBois Kerekes Éva
Stanley Kowalski Balázs Áron
Stella DuBois Bakonyi Csilla
Mitch Schruff Milán
Steve Timkó János
Eunice Molnár Mariann
Pablo Maróti Attila
Ápolónő, mexikói asszony, Mexikói asszony Tóth Rita
Orvos, Shep Huntleigh Crespo Rodrigo
Fiatalember, Allan Jaskó Bálint

Rendező Guelmino Sándor

Díszlettervező Cziegler Balázs
Jelmeztervező Kárpáti Enikő
Fordító Czímer József
Súgó Dobos Erika
Ügyelő Laczkó Edit
Rendezőasszisztens Vágó Kata
 
Bemutató: 2014. március 22.

További előadások: márc. 22. márc. 28. márc. 29. ápr. 4. ápr. 4. ápr. 5. ápr. 24. ápr. 26. máj. 8. máj. 9.
 

 

süti beállítások módosítása