Móga Piroska: "Rengeteget kell még tanulnom"

A kaposvári tanulóévek keserédes emlékként élnek benne, de a Radnótiban megtalálta "családját". Móga Piroskát kérdezte a Marie Claire. 

piri
 
 

"A végzős évem előtt, augusztus végén eszembe jutott, hogy szeretnék valamit dolgozni, és ha már dolgozom, jó lenne, ha volna valami köze a színházhoz. Bár akkor én már játszottam néhány helyen, például egyetemi színpadokon, de szerettem volna még közelebb kerülni a színházhoz. Szóval sétálgattam augusztus végén a Ferenciek terén a Katonánál (talán műsorújságért ugrottam be), és ha már ott voltam, gondoltam megkérdezem, hogy nem akadna-e valami munka. És akadt. Onnantól kezdve három évadot dolgoztam ott. Az első év után váratlanul csöppentem az Aglaja forgatásába. Szó szerint a ruhatárból kerültem egy nagyjátékfilmbe, ahol Ónodi Eszterrel, Kamarás Ivánnal, Keresztes Tamással és Jordán Adéllal játszhattam együtt" - számolt be a kezdetekről Móga Piroska, akit közben felvettek a Kaposvári Egyetem színész szakára. 

 

piri3
A kérdésre, az egyetemet érintő átalakítások milyen hatással voltak rájuk, így felelt: "Az én osztályom ezt az egészet nagyon telibe kapta, másodévesek voltunk ekkor. Döbbenetes élmény volt, néha azt éreztük már túl sokat tudunk, olyanokat, amikről nem is akarunk tudni, néha meg azt, hogy semmivel nem vagyunk tisztában, ami a fejünk fölött zajlik. A régi tanáraim sem igen tudták, hogy mire számíthatnak, bizonytalanságban éltünk, nem kívánom senkinek ezt az egészet. Bár ez a mi osztályunkat összekovácsolta, de olyan törések árán, amit nagyon rossz volt megélni" - fogalmazott Móga Piroska, aki jelenleg a Radnóti Színházban van gyakorlaton.

 

piri2
 "Most négy előadásban játszom, aztán jövőre majd meglátjuk. Nagyon élvezem. A családias viszony nagyon sokat segített nekem abban, hogy feldolgozzam, elkerültem Kaposvárról. Hiszen ott ugyanúgy volt egy „családom": az osztályom, az a tíz-tizenkét ember, akik mellettem álltak három évig. (…) Még csak most szembesülök vele, milyen érzés, amikor egy megterhelő próbaidőszak után, túl a bemutatón, hirtelen az embernek csomó ideje lesz. Amit nem árt, ha értékesen tölt el. Az én életemben most rengeteg olyan családi esemény történt, aminek nagyon örülök, hogy részese lehettek: például az unokaöcsém születése. Nagyon jó, hogy megint Pesten vagyok a családommal együtt. És persze közben folyamatosan próbálom fejleszteni magam: énekórára járok és táncolni, mozogni. Úgy érzem, még egyáltalán nem vagyok kész színész, rengeteget kell még tanulnom" - nyilatkozta a színésznő.

süti beállítások módosítása