Vígjáték és opera a szegedi színház áprilisi műsorán

Georges Feydeau A hülyéje című vígjátékát és Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operáját mutatja be áprilisban a Szegedi Nemzeti Színház.


Georges Feydeau szórakoztató vígjátékai lenyűgöző módon ábrázolják abszurd világunkat – mondta Bodolay Géza főrendező a teátrum áprilisi műsorát bemutató sajtótájékoztatón.


Feydeau 1896-ban írt műve a kor társadalmi viszonyairól rajzol képet. A darab központi témája – csakúgy, mint William Shakespeare Othello című tragédiájának – a házastársi hűség és hűtlenség, a műfaj azonban teljesen más. Az április 4-től Bagó Bertalan rendezésében játszott bohózatban a főszerepeket a Shakespeare-drámához hasonlóan Gidró Katalin és Kárász Zénó alakítják.

 

szeged nemzeti

Fotó: szeged.hu


A Szegedi Nemzeti Színházban április 11-én tartják Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operájának premierjét Juronics Tamás rendezésében. Pál Tamás karnagy a készülő előadásról elmondta, a közönség különleges és izgalmas produkcióra számíthat. A nemcsak egyszerűen a főszereplő költőről, hanem a költészetről, a zenéről és az operáról is szóló művet évtizedeken át egységesen kialakult formában játszották a világ színházai. Néhány esztendeje azonban előkerült az eredeti partitúra, amelyben lényeges eltérések is vannak: a darabban hangsúlyosabb szerepet kap maga a művészet.


A szegedi teátrum saját verziójában, magyar nyelven színpadra állított műben Hoffmann, a költő szerepét a Tisza-parti városban kőszínházi előadásban első alkalommal bemutatkozó Nyári Zoltán, illetve László Boldizsár alakítják majd.


A Duna művészegyüttes és a Szeged táncegyüttes április 14-én adják elő az Aranyág mítosz című közös produkciójukat a Csongrádi megyeszékhelyen. Április 22-én pedig Csákányi Eszter vendégeskedik a szegedi Kisszínházban Akit az istenek szeretnek című darabjával, a MASZK Egyesület szervezésében.

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása