Pokoli bál - Ősbemutatót tart a Derevo és a Bozsik Yvette Társulat

Pokoli bál címmel a Derevo és a Bozsik Yvette Társulat ősbemutatóját láthatja a közönség szombaton este a Művészetek Palotájában.

POKOLIB

 

A németországi székhelyű orosz vizuális színház, a Derevo és a 20 éves Bozsik Yvette Társulat közös munkájaként készült előadás a Müpa Fesztivál Színházában a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében látható - áll a szervezők közleményében.


A világhírű orosz zeneszerző, Alfred Schnittke zenéje, Chagall álomszerű rajzai és Gogol különös figurái által inspirált táncdarab főszereplői egy bálon találkoznak. A letűnt arisztokraták, irodaszolgák és jobbágyok, valamint a hivatalnok Csicsikov egy zenére mozdulnak, amely egyszerre grandiózus és szatirikus - olvasható a darab ismertetőjében.


Mint írják, a Derevóra jellemző vizualitás, költőiség és egyéni látásmód, valamint a commedia dell'arte-elemek használata és stílusjegyei meghatározóak lesznek az előadásban, amelyben fontos szerepet kap még az európai identitás kérdése is. Nem véletlenül: a két társulat 2004-ben, az Európai Unióhoz való csatlakozásunk alkalmából dolgozott először együtt.


Az előadás játékmestere Anton Adasszinszkij, a koreográfiát Bozsik Yvette készítette. A Pokoli bál díszlete Pető József és Vati Tamás, a jelmez Juristovszky Sosa munkája.

 

A darabról képekben - Fotó: Horváth Judit:

1
1.
2
2.
3
3.
4
4.
5
5.
6
6.
7
7.
8
8.
9
9.
10
10.
11
11.
12
12.
 
 
 

süti beállítások módosítása