Visszatér a londoni Nemzeti színpadára Ralph Fiennes

Tom Stoppard és David Hare új színművének bemutatója és Ralph Fiennes színpadra való visszatérése fémjelzi a londoni Nemzeti Színház következő évadát.

Ralph Fiennes

Fotó: Todd Heisler, The New York Times


A színház csütörtökön ismertetett jövő évi műsorterve szerint Finnes, aki jelenleg Wes Anderson A Grand Hotel Budapest című filmjében látható a mozikban, George Bernard Shaw drámája, az Ember és felsőbbrendű ember című politikai-filozófiai darab főszerepét alakítja. A bemutatót 2015 februárra tervezik.

Tíz év után kerül új Tom Stoppard-mű a londoni Nemzeti Színház színpadára. A darabot, amelynek még nincs címe, januárban mutatják be, és ez lesz a színház leköszönő igazgatójának, Sir Nicholas Hytnernek az utolsó rendezése. A darabról egyelőre semmit sem árultak el, Hytner a csütörtöki sajtótájékoztatón csupán annyit mondott, hogy évekig könyörgött Stoppardnak, írjon számukra új művet.

Hytner, aki 2003 óta vezeti az intézményt, utolsó szezonjában tíz világpremiert tervez a színházban. Az igazgatói székben Rufus Norris váltja majd, aki David Hare új színművét, a Behind the Beautiful Forevers című darabot állítja színpadra a következő évadban.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása