Mit csináltál három évig? - Sopronban vendégszerepel a Váróterem Projekt

A kolozsvári Váróterem Projekt Mit csináltál három évig? című előadását láthatják a nézők március 26-án, szerdán este fél nyolckor a soproni Petőfi Színházban.

A produkció a Nyugat-magyarországi Egyetem és a soproni Petőfi Színház együttműködésében látható a teátrumban a március 27-i színházi világnap alkalmából.

 

mit

 

Ajánló az előadás elé:


Az előadás az egyetemisták hétköznapjainak problémáit mutatja be a beilleszkedéstől, a bürokráciai útvesztők megaláztatásain keresztül a tanulmányi helytállásig. A cím ellenére nem csupán az alapképzés időszakát öleli fel, hanem az egyetem utáni munkakereséssel, a fiatalok víziótlanságával, és az ebből fakadó tömeges kivándorlással is foglalkozik. A mindenkori egyetemistát állítja tükör elé, de ugyanúgy szól egyetemre készülőknek, azoknak, akik már végeztek és nem utolsó sorban a szülőknek. A valós eseteket feldolgozó és a teljesen utópisztikus részek, a realista és az abszurd jelenetek éles váltakozása jellemzi a produkciót. Kiindulópontként szinte minden esetben az egyetemista élet tipikus helyzetei szolgálnak: a házibuli, a titkárság, a puskázás, a nem kívánt terhesség, az éhezés. A Mit csináltál három évig? ezeket a témákat szólaltatja meg színházi nyelven élő zenével, egyfelől a szórakoztatás, másfelől a problémákkal való szembesítés szándékával. Az előadás 16 éven aluliaknak nem ajánlott.

 

A Váróterem Projekt társulat 2009 őszén alakult, a kolozsvári színművészeti egyetem akkor végzős színészhallgatóiból. Bővebb információt róluk a http://varoteremprojekt.wordpress.com/ blogon talál.

 

mit2


Váróterem Projekt:


Mit csináltál három évig?

Kollektív rendezés

Színészek: Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Molnár Bence, Molnár Margit, Sebők Maya, Simó Emese, Vetési Nándor

Díszlet: Gábor Zsófi
Jelmez: Kürti Andrea és Máthé Réka
Szöveg: Bertóti Johanna
Zene: Bertóti Johanna és Iszlai József
Technika: Imecs Tamás

Előadás: március 26. 19:30, Petőfi Színház
 

süti beállítások módosítása