4 hónap alatt 7 premiert kínál az Orlai Produkció

Március és július között az ország 3 városában 7 bemutatóval jelentkezik az Orlai Produkciós Iroda.

Budapesten a Katonák, a Micsoda útjaink, az Akit az istenek szeretnek és az Amadeus; Balatonföldváron a Bagoly és Cica valamint a Csemegepultos naplója, Szentendrén pedig a Happy End mutatkozik be.

 

Az Orlai Produkció ajánlója:

 

A szereplőgárda a szokásoknak megfelelően megint illusztris, vannak visszatérő kedvencek, és olyanok is, akiknek fellépésével régi, közös tervek válnak valóra. A teljesség igénye nélkül: Hernádi Judit, Kulka János, Keresztes Tamás, Szabó Kimmel Tamás, Jordán Adél, Fekete Ernő, Hegyi Barbara, Margitai Ági, Csákányi Eszter, Bánfalvi Eszter, Egri Márta, Fodor Tamás és Kaszás Gergő.

 

micsoda utjaink

 

A bemutatókról:

Március 27-én, a Tavaszi Fesztivál keretében, Mátyássy Bence rendezésében mutatják be a Katonák című előadást a Thália Színházban. Az előadás Sztravinszkij A katona története és Hunyady Sándor Bakaruhában című drámájának párosításából jön létre az I. világháború 100. évfordulója alkalmából. Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Mátyássy Bence, Bánfalvi Eszter, Huzella Juli és Sztarenki Dóra.


Március 31-én a Belvárosi Színházban Mohácsi János 2012-ben végzett kaposvári színészosztálya emlékezik Cseh Tamásra a Micsoda útjaink című koncertfilmmel és koncerttel. Az előadók között találjuk az osztály tagjait, többek között Boros Annát, Lovas Rozit, Lábodi Ádámot és Formán Bálintot. Vendégként fellép Csákányi Eszter és Kulka János.

 

Április 30-án Csákányi Eszter énekel és beszél fontos témákról Akit az istenek szeretnek című zenés estjén a Spinoza Színházban. Örök témái a nők, őket mutatja be nagy empátiával és rokonszenvvel, humorral és öniróniával. Persze lesz szó sok másról is, a zeneszerzők között pedig Stingtől Aznavouron át a Bëlgáig nagy a választék. 

 

Amadeus

 

A nyári premierekről:

 

Júniusban régen tervezett előadás, az Amadeus érkezik a Belvárosi Színházba Kulka János és Keresztes Tamás főszereplésével: Peter Schaffer világhírű drámája valódi jutalomjáték a két főszereplőnek, illetve a harmadiknak: mely maga a muzsika. Hiszen a téma Mozart, a zseniális ifjú komponista, és a kifinomult műértő, egyben féltékeny pályatárs, Antonio Salieri élet-halál küzdelme. Szikszai Rémusz rendező és társulata korábbi előadásai alapján (legutóbb az I. Erzsébet a Szkénében) fondorlatos színházi teret, és izgalmas csapatmunkát várhat a néző ezúttal is. A csapat tagjai: Egri Márta, Fodor Tamás, Lovass Rozi, Kaszás Gergő, Murányi Márta, Tamási Zoltán.

 

Balatonföldváron a Kultkikötőben Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás játszik a Bagoly és Cica című szerelmi komédiában, amely Pelsőczy Réka második rendezése az Orlai Produkciónál a Római vakáció után. Az Amadeushoz hasonlóan ez a színdarab is sikerrel mutatkozott be a mozikban, Barbra Streisand és George Segal főszereplésével. Bemutatásával szintén régi terve válik valóra a Produkciós Irodának.


Szintén Balatonföldváron Göttinger Pál rendezésében Ötvös András adja elő Gerlóczy Márton nagysikerű regényének színpadi adaptációját, a Csemegepultos naplóját.
Szentendrén mutatják be Anat Gov zenés darabját, a Happy Endet. Az izraeli szerző különös témájú művét Gergye Krisztián koreográfus-rendező állítja színpadra. A szereplők: Hernádi Judit, Fekete Ernő, Margitai Ági, Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter, Bertalan Ágnes és Nagy Dániel Viktor. Közreműködnek Gergye Krisztián táncművészei.


Forrás: Orlai Produkció

 

süti beállítások módosítása