„Az aurám is bevonul a színpadra" - Lehoczky Zsuzsa a Szegedi Szabadtérire készül

Fékezhetetlen energia árad belőle, melyet nem tud a színpadon kívül hagyni. Idén nyáron a Dóm téren láthatjuk őt. Az Elfújta a szélben Pittypat nénit alakító Lehoczky Zsuzsa lelki társáról is mesélt.

Az Budapesti Operettszínház színészeit sok esetben nem csak a munka, de barátság is összeköti. Lehoczky Zsuzsa Kossuth-díjas művésznő életében is van egy "színházi lelki társ", akivel rengeteget beszélget.

 

„Ha baj van, megyek és átölelem a derekát..., ugyanis addig érek neki: Szabó P. Szilveszterről van szó" – meséli a színésznő, majd hozzáteszi: nagyszerű színésznek tartja és tiszteli benne, hogy példás családi életet él, hiszen ritka, hogy egy házaspár hosszú évek után is kézen fogva jár be a színházba. A feleségével is jóban van. „Nagyon örültem, amikor megszületett a kislányuk, az esküvőjükre dalokkal is készültem."

5ab529a5ebdeee2caf2312423d91adb3 XL


„A barátságunk azon alapszik, hogy mindketten rendkívül empatikusak vagyunk. Ha például fáj a torka, ami egy énekes színésznél nem egyszerű helyzet, engem is kitör a frász"  - teszi hozzá Lehoczky Zsuzsa, aki idén nyáron együtt lép fel Szabó P. Szilveszterrel a Szegedi Szabadtérin, hiszen mindketten szerepelnek a visszatérő Elfújta a szél musicalben. 


A szegedi születésű művésznő évekkel ezelőtt lépett utoljára a Dóm téri színpadra. Szülővárosáról és a szabadtériről is csupa jó emléket őriz, azt mondja, boldogság lesz visszatérnie. Úgy fogalmaz: a fesztivál monumentális nézőtere és színpada, a különleges légkör, ami övezi, olyan varázslatos, hogy ha tehetségtelen lenne, akkor is fel tudna nőni a nagyszerű feladathoz. Persze tehetségtelenségről az ő esetében szó sincs.

Az Elfújta a szélben Pittypat nénit alakítja, és mivel az Operettben már volt alkalma a karakter bőrébe bújni, van tapasztalata róla. Bevallja, egészen más lett vele a szerep.

„Az aurám velem együtt vonul be a színpadra! Nem tudom elnyomni a fékezhetetlenségemet. Hisztérikusabb lett velem a karakter, aki állandóan a repülősót keresi."


Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása