Először énekli afroamerikai művész Az operaház fantomját a Broadwayn

Először énekli afroamerikai művész Az operaház fantomjának főszerepét a Broadwayn: Norm Lewis májustól szerepel az előadásban.

Lewis, a Tony-díj jelöltje - aki legutóbb a Porgy és Bess musical felújításában Porgyt alakította - a Christinét játszó Sierra Boggess partnere lesz Az operaház fantomjában - közölték csütörtökön New Yorkban a műsor producerei.

 

"El vagyok ragadtatva. Fantasztikus, hogy valóra válik, amit mindig is szerettem volna" - mondta el Lewis a bejelentést követően egy telefoninterjúban.


A művész, aki az ABC Botrány című drámasorozatában Kerry Washingtonnal is szerepelt, a musicalt két szempontból is álomnak nevezte. "Szeretem a darabot, ráadásul ez precedenst teremt egy sokkal színesesebb szereposztásra" - hangsúlyozta.

 

Lewis korábban a Broadway Miss Saigon és A nyomorultak című musicaljeiben is sikert aratott. Ő lesz az első afroamerikai, aki a megkapta Az operaház fantomjának főszerepét a New York-i színházi negyedben. Ezt megelőzőleg 1990-ben Robert Guilleaume játszotta a hőst egy Los Angeles-i produkcióban.

 

norm


A Gaston Leroux regényéből született musical híres zenéjét Andrew Lloyd Webber szerezte. A Broadwayn 1988-ban mutatták be először a darabot. A Fantom szerepét azóta Michael Crawford, Steve Barton, John Cudia, Kevin Gray, Mark Jacoby, Marcus Lovett, Brad Little, Howard McGillin és Hugh Panaro játszotta.


Lewis felidézete, hogy sokszor látta a musicalt az elmúlt évek során, és kiemelte McGillin, valamint Panaro alakítását. "Remélem, hogy ugyanazt a titokzatosságot, minőséget és eleganciát tudom majd hozni a szerepben. Minden színész álma, hogy olyan karaktert játsszon, amelyet annyira félreismernek és elérje, hogy megértsék" - fogalmazott.


A musicalt bemutatása óta 130 millióan látták 27 országban és globális bevétele elérte az 5,6 milliárd dollárt, megelőzve minden idők legnagyobb kasszasikereit, az Avatart, a Titanicot, az Elfújta a szél című produkciót és a Star Warst is.

süti beállítások módosítása