Eszenyi és Mácsai is lábnyomot hagyott - Új tagokat avatott a Halhatatlanok Társulata

Az elismerést elnyerő művészek lábnyomai a Nagymező utcában, a pesti Broadway-n lesznek láthatók, ahol már 100 művész lábnyomát őrzi a Halhatatlanok sétánya.

halhatatlanok

Fotó: Kiskegyed

 

Halhatatlanok Társulata: a közönség szavazatai alapján 2013-ban Eszenyi Enikő, Kútvölgyi Erzsébet, Mácsai Pál és Sinkó László színművész, Lukács Gyöngyi és Ötvös Csaba operaénekes, valamint Popova Aleszja és Bajári Levente táncművész viselheti az Örökös Tag címet.

 

A kezdeményezés 1996-ban indult útjára, azóta – öt év kihagyással (2000-ben, 2001-ben, 2002-ben, 2011-ben és 2012-ben nem volt) – tizenkét éven keresztül láthatták évente a nézők a televízió képernyőjén a díjátadó gálát és a díjazottak portréműsorait. 

 

Az idei jelölteket 14-tagú, közéleti személyiségekből és művészekből álló kuratórium állította színművésznő, színművész, operaénekes és táncművész kategóriában. A négy-négy jelöltre a telefonos szavazatokat november végéig várták.

 

egyutt

Fotó: Szkárossy Zsuzsa
 
 

A jelöltek közül a közönség választott ki kategóriánként kettőt-kettőt, akik örökös tagként átvehették a gyűrűt, lábnyomuk pedig a Pesti Broadway-re kerül fémbe öntve.

 
Forrás: Színház.hu, MTI. Index, Vígszínház

süti beállítások módosítása