"Tetthely őszikék" - Bűnmegelőzési előadások időseknek a kecskeméti színpadon

Bűnmegelőzési előadás-sorozat indult idősek részére a kecskeméti színházban.

tetthely oszikek

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a kecskeméti Katona József Színház a bűnmegelőzés lehetőségeinek kiszélesítése érdekében az országban egyedülállóan 2012. májusában elsőként szervezett Tetthely címmel bűnmegelőzési előadásokat a középiskolás korosztály részére. Az előadások pozitív visszajelzést kaptak és a kezdeményezés országosan is ismertté vált.

A különböző jogsértések által rendkívül veszélyeztetett az idősebb korosztály is, akik életkorukból, egészségi állapotukból, jóhiszeműségükből adódóan válhatnak bűncselekmények áldozatává, a részükre kidolgozott bűnmegelőzési célzatú jelenetekkel folytatódik az előadás-sorozat Tetthely Őszikék címmel. 


A rendezvény megnyitóját és az első előadást március 24-én délelőtt tartották. Az előadást Cseke Péter színházigazgató és Szabó Vendel r. alezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese nyitotta meg.

Az epizódok a jogos önvédelem, a trükkös lopások és a házasságszédelgés témáit ölelik fel. A színművészet eszköztárával bemutatott jeleneteket interaktív módon dolgozza fel a közönség a jelenlévő bűnmegelőzési szakemberekkel, akik a felmerülő kérdésekre is válaszolnak.

 

Forrás: police.hu

 

süti beállítások módosítása